Restaurantele se pot închide! Anunțul de ultimă oră al premierului Orban


Ce a transmis Ludovic Orban despre închiderea restaurantelor, după ce numărul de infectați a trecut de 2000 de persoane.


In articol:

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat că România va introduce noi restricții pentru persoanele care vin din țări care au un nivel de infectare superior.

Cei care vor sta mai puțin de trei zile vor fi nevoiți să prezinte un test negativ, în timp ce cei care intră în carantină cu posibilitatea testării în a cincea zi.

„Vom decide luni, în cadrul CNSU, să reintroducem restricţii pentru ţările care au un nivel de infectare superior pe ultimele 14 zile nivelului din România. Dacă vor să stea mai mult de trei zile, vor avea la dispoziţie două variante – carantină pe 14 zile, în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cinea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului, iar în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii vor putea ieşi din carantină”, a anunţat Ludovic Orban.

Premierul mai precizează că pentru persoanele care vin în România şi stau o perioadă de maximum trei zile nu se va impune obligaţia carantinării dacă vin cu un test COVID efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în ţară.

Restaurante închise dacă se depășește rata de infectare de peste 1.5 la mia de locuitori  

În plus, premierul susține că restaurantele se pot închide în localitățile cu multe cazuri de Covid-19. Orban a răspuns că în localitățile în care va fi depășită rata de infectare de peste 1.5 la mia de locuitori se va lua decizia restricționării activității.

reguli, horeca, cafenele, terase, restaurante
reguli, horeca, cafenele, terase, restaurante

Măsura va fi valabilă până când procentul va scădea sub pragul de 1.5 cazuri la mia de locuitori.

Barurile, restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc s-ar putea să se închidă la Iași, din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

Ce măsuri se pregătesc pentru Iași

„Atragem atenţia că dacă va fi depăşit acest prag, începând cu data de 5 octombrie, conform prevederilor legale, va fi necesară dispunerea unor măsuri şi în ceea ce priveşte această localitate, respectiv: suspendarea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor; suspendarea activităţii operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc; interzicerea desfăşurării spectacolelor, concertelor şi evenimentelor culturale", se precizează într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Iaşi.


Citește și:

Medicul Virgil Musta, anunțul care dă fiori: „Nu vom trece cu bine această situație”

Profesorul Alexandru Rafila: „Discutăm foarte clar de un al doilea val al pandemiei”

Baruri și restaurante închise, după ce a crescut numărul de îmbolnăviri cu coronavirus

Top 5 alimente care ţin virusurile la distanţă. Merg consumate în orice anotimp şi ajută enorm în pandemia de coronavirus

Virusologul șef al Germaniei declară că știe când scăpăm de COVID-19

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Astroloaga care a prezis pandemia de Covid-19 a făcut noi predicții. Ce se va întâmpla în 2021

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri