Restaurantele, teatrele și cinematografele se redeschid! Care sunt noile condiții


Iată care sunt noile condiții pe care trebuie să le respecte restaurantele, teatrele și cinematografele pentru a rămâne deschise în această perioadă.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis că restaurantele, teatrele și sălile de cinema se vor putea redeschide și funcționa în interior în două situații distincte.

În primul caz, vor funcționa cu capacitate de 50% în zonele unde sunt până la 1,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar cu capacitate de 30% și cu program limitat până la ora 23.00 în zonele unde sunt de la 1,5 până la 3 cazuri de COVID la mia de locuitori.

În schimb, localurile din zone cu peste 3 cazuri de infectări cu Covid-19 la mia de locuitori rămân închise.

Decizia CNSU vine după discuția de vineri a premierului Ludovic Orban cu reprezentanții HoReCa.

Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a declarat că restaurantele vor putea funcționa acolo unde Comitetele Județene vor emite decizii privind incidența de cazuri de Covid-19 sub 3 la mia de locuitori.

În plus, măsura este valabilă și pentru cazinouri, a mai spus Raed Arafat.

De cealaltă parte, barurile, cluburile și discotecile vor rămâne închide. În schimb, terasele rămân deschise în aceleași condiții ca până acum. Mesele trebuie să se afle la cel puțin doi metri distanță, iar la o masă nu pot sta mai mult de 6 persoane.

Restaurantele din hoteluri și pensiuni rămân deschise doar pentru persoanele cazate acolo, chiar dacă incidența este mai mare de 3 la mia de locuitori.

În localitățile în care incidența depășește 3 la mie, purtarea măștii va fi obligatorie în toate spațiile deschide, de la ieșirea din casă și până la revenirea acasă. Dacă incidența infectărilor este sub 3 la mia de locuitori, purtarea măștii va fi obligatorie în zonele aglomerate, inclusiv în zonele pietonale și de așteptare.

Cinematografe deschise
Cinematografe deschise reguli[Sursa foto: PixaBay]

„Pentru hoteluri, la peste 3 la mie, vor putea servi numai persoanele care sunt cazate în hotel.
Evenimentele private – nunţi, botezuri, aniversări, mese festive – în spaţii deschise şi închise sunt interzise pe plan naţional în următoarea perioadă până vom observa o scădere a numărului cazurilor”, a afirmat Arafat.

El a explicat că s-a dovedit că este foarte greu ca regulile de distanţare să se aplice, iar în acest context aceste evenimente devin „un loc unde se răspândeşte virusul”.

„Soluţia cea mai bună şi necesară este oprirea evenimentelor pentru că sunt un loc de transmitere, acest lucru nimeni nu poate să îl nege. Dacă situaţia de îmbunătăţeşte se poate reveni asupra acestui lucru”, a afirmat Arafat.


Abonează-te pe

Citește și:

Franța reinstaurează starea de urgență! Au anunțat cu puțin timp în urmă

Se anunță o despărțire ȘOC în showbiz! ”Ne certăm în fiecare zi!”

Raed Arafat, apel neașteptat către români: „Să nu mai apeleze la 112 pentru a fi testați”

Ludovic Orban, anunț de ultim moment despre prelungirea stării de alertă: „Suntem într-un moment de cumpănă...”

Ludovic Orban, mesaj acid pentru Nelu Tătaru și Marcel Vela: „Vă rog să nu mai...”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

24 OCTOMBRIE 2021: Horoscop zilnic duminică. O zodie se confruntă cu probleme la locul de muncă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri