Ludovic Orban, anunț de ultim moment despre prelungirea stării de alertă: „Suntem într-un moment de cumpănă...”

Ludovic Orban
Ludovic Orban, despre prelungirea stării de alertă.

Premierul României, Ludovic Orban, a realizat declarații de ultim moment, înaintea ședinței de Guvern, despre situația nefavorabilă în care se află România.

Ludovic Orban, Premierul României, a susținut o declarație de presă chiar de la Guvern, înaintea ședinței de urgență, convocată pentru a stabili noile măsuri care se vor introduce atât la nivel local, în Capitala țării, cât și la nivelul întregii țări. Astfel, prim-ministrul a anunțat că începând de pe data de 14 octombrie 2020 starea de alertă va fi prelungită cu încă treizeci de zile.

De altfel, în timpul declarației sale, Ludovic Orban a dezvăluit că „suntem într-un moment de cumpănă”, motiv pentru care au fost adăugate câteva măsuri noi, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus,

printre care se numără și introducerea obligativității purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise.

Ludovic Orban
Ludovic Orban, declarații de ultimă oră despre starea de alertă din România.[Sursa foto: Facebook Ludovic Orban]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

„Ieri am avut reuniunea CNSU prin care am hotărât să propunem Guvernului prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile și, de asemenea, să completăm Hotărârea de Guvern și cele anexe ale HG privind starea de alertă cu câteva măsuri suplimentare, care au fost prezentate deja.

În principal, se instituie obligativitatea portului măștii în anumite categorii de spații aglomerate.

Pentru o incidență de 1,5 la mie și 3 la mie, iar în localitățile unde se depășește numărul de cazuri de 3 la mie CNSU propune obligativitatea portului măștii în toate spațiile deschise.”, a declarat Ludovic Orban, în timpul conferinței de presă.

Premierul țării, Ludovic Orban: se prelungește starea de alertă

„Pe ordinea de zi va figura hotărârea de Guvernul privind prelungirea stării de alertă. Ieri am avut întâlnirea CNSU prin care a propus Guvernului prelungirea stării de alertă cu 30 de zile şi să completăm hotărârea de Guvern cu câteva măsuri suplimentare prezentate deja după reuniunea CNSU de ieri.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

În principal se instituie obligativitatea portului măştii în spaţii aglomerate ca staţii de autobuz, peroane, pieţe, târguri, oboare. Pentru incidenţă între 1,5 la mie iş 3 la mie, iar în localităţile în car ese depăşeşte indicele de 3 la mie, CNSU propune instituirea obligativităţii portului măştii în toate spaţiile, nu doar în cele aglomerate.

Am avut consultări cu reprezentanţi au industriilor creative, de cultură şi cu cei din HORECA.

În urma lor, am luat decizia de a schimba reglementarea privind modul de funcţionare al teatrelor, conematografelor dar şi de tip restaurant şi cafenele, printr-un sistem similar cu cel din şcoli, am stabilit primul prag de 1,5. Între 1,5 şi 3 la mie permitem funcţionarea acestor activităţi dar cu o reducere a 30% a numărului de personae raportat la numărul de locuri existente.”, a adăugat, printre altele, Ludovic Orban.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Horoscop 31 iulie 2024. O zodie va merge într-o destinație nouă!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Stațiunea Costinești, ”Saint-Tropez-ul” litoralului românesc

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies