Ludovic Orban, anunț de ultim moment despre prelungirea stării de alertă: „Suntem într-un moment de cumpănă...”

Ludovic Orban
Ludovic Orban, despre prelungirea stării de alertă.

Premierul României, Ludovic Orban, a realizat declarații de ultim moment, înaintea ședinței de Guvern, despre situația nefavorabilă în care se află România.

Ludovic Orban, Premierul României, a susținut o declarație de presă chiar de la Guvern, înaintea ședinței de urgență, convocată pentru a stabili noile măsuri care se vor introduce atât la nivel local, în Capitala țării, cât și la nivelul întregii țări. Astfel, prim-ministrul a anunțat că începând de pe data de 14 octombrie 2020 starea de alertă va fi prelungită cu încă treizeci de zile.

De altfel, în timpul declarației sale, Ludovic Orban a dezvăluit că „suntem într-un moment de cumpănă”, motiv pentru care au fost adăugate câteva măsuri noi, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus,

printre care se numără și introducerea obligativității purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise.

Ludovic Orban
Ludovic Orban, declarații de ultimă oră despre starea de alertă din România.[Sursa foto: Facebook Ludovic Orban]

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

„Ieri am avut reuniunea CNSU prin care am hotărât să propunem Guvernului prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile și, de asemenea, să completăm Hotărârea de Guvern și cele anexe ale HG privind starea de alertă cu câteva măsuri suplimentare, care au fost prezentate deja.

În principal, se instituie obligativitatea portului măștii în anumite categorii de spații aglomerate.

Pentru o incidență de 1,5 la mie și 3 la mie, iar în localitățile unde se depășește numărul de cazuri de 3 la mie CNSU propune obligativitatea portului măștii în toate spațiile deschise.”, a declarat Ludovic Orban, în timpul conferinței de presă.

Premierul țării, Ludovic Orban: se prelungește starea de alertă

„Pe ordinea de zi va figura hotărârea de Guvernul privind prelungirea stării de alertă. Ieri am avut întâlnirea CNSU prin care a propus Guvernului prelungirea stării de alertă cu 30 de zile şi să completăm hotărârea de Guvern cu câteva măsuri suplimentare prezentate deja după reuniunea CNSU de ieri.

Citește și: Ștefania a luat decizia mult așteptată în privința lui Cosmin! „A demonstrat, prin mesajele alea, că ar fi cu mine doar pentru emisiune și pentru bani”. Primele declarații ale concurentei, după descalificarea iubitului ei din „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și doar 7 km îl despărțeau de cei dragi! Destinul a avut, în schimb, alte planuri cu tânărul de 22 de ani- stirilekanald.ro

În principal se instituie obligativitatea portului măştii în spaţii aglomerate ca staţii de autobuz, peroane, pieţe, târguri, oboare. Pentru incidenţă între 1,5 la mie iş 3 la mie, iar în localităţile în car ese depăşeşte indicele de 3 la mie, CNSU propune instituirea obligativităţii portului măştii în toate spaţiile, nu doar în cele aglomerate.

Am avut consultări cu reprezentanţi au industriilor creative, de cultură şi cu cei din HORECA.

În urma lor, am luat decizia de a schimba reglementarea privind modul de funcţionare al teatrelor, conematografelor dar şi de tip restaurant şi cafenele, printr-un sistem similar cu cel din şcoli, am stabilit primul prag de 1,5. Între 1,5 şi 3 la mie permitem funcţionarea acestor activităţi dar cu o reducere a 30% a numărului de personae raportat la numărul de locuri existente.”, a adăugat, printre altele, Ludovic Orban.Citește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

Ce sentimente mai are acum Marina Almășan pentru Victor Socaciu și ce spune despre povestea de iubire dintre ei. “Iubirea adevărată nu moare.”

4 zodii care își găsesc MAREA DRAGOSTE până la finalul lunii iunie 2024. Pasiunea își face loc în viața lor, vor avea o vară de neuitat

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Cum va arată nunta lui Theo Rose și Anghel Damian: ”Vrem ca acest legământ să fie doar al nostru”

De ce rămân pete pe haine după spălare. Ce greșeli trebuie să eviți de fapt

Virginia, față în față cu Robi! Concurenta a luat o hotărâre neașteptată în privința fostului ei partener! „Nu am niciun of. Am o dorință!” Cum a reacționat Robi

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies