Ludovic Orban, mesaj acid pentru Nelu Tătaru și Marcel Vela: „Vă rog să nu mai...”

Ludovic Orban
Ludovic Orban despre epidemia de coronavirus.

În contextul evoluției nefavorabile a epidemiei de coronavirus, Ludovic a adresat un mesaj extrem de acid ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, și ministrului de interne, Marcel Vela.

Premierul României, Nelu Tătaru, a transmis către cei mai importanți doi miniștri în lupta contra epidemiei de coronavirus- Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, și Marcel Vela, ministrul de Interne- că este vital să nu le permită angajaților INSP să furnizeze date care nu se află în conformitate cu deciziile Guvernului.

Astfel, această situație vizează modalitatea de calculare a indicelui de referință, raportat la datele primite de la Evidența Populației.

"Ieri a fost o dezbatere în media... aici, domnul ministru al Sănătății, domnul Vela și au am declarat că numărul de persoane dintr-o localitate pe baza căruia se decide indicele, este la evidența populației. Săptămânal, în ziua de luni, se actualizează numărul de cetățeni dintr-o localitate. De ce trebuie ținut cont de acest indice? Pentru că e cel mai aproape de realitate.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Vă rog să nu mai tolerați ca angajați ai INSP să furnizeze informații publice care nu respectă deciziile noastre!", a declarat vehement Ludovic Orban, în cadrul ședinței de guvern.

Ludovic Orban
Premierul României, Ludovic Orban, a realizat un apel către ministrul Sănătății și ministrul de Interne.[Sursa foto: Facebook Ludovic Orban]

Premierul țării, Ludovic Orban, a aprobat prelungirea stării de alertă

„Pe ordinea de zi va figura hotărârea de Guvernul privind prelungirea stării de alertă. Ieri am avut întâlnirea CNSU prin care a propus Guvernului prelungirea stării de alertă cu 30 de zile şi să completăm hotărârea de Guvern cu câteva măsuri suplimentare prezentate deja după reuniunea CNSU de

ieri.

În principal se instituie obligativitatea portului măştii în spaţii aglomerate ca staţii de autobuz, peroane, pieţe, târguri, oboare. Pentru incidenţă între 1,5 la mie iş 3 la mie, iar în localităţile în car ese depăşeşte indicele de 3 la mie, CNSU propune instituirea obligativităţii portului măştii în toate spaţiile, nu doar în cele aglomerate.

Am avut consultări cu reprezentanţi au industriilor creative, de cultură şi cu cei din HORECA.

În urma lor, am luat decizia de a schimba reglementarea privind modul de funcţionare al teatrelor, conematografelor dar şi de tip restaurant şi cafenele, printr-un sistem similar cu cel din şcoli, am stabilit primul prag de 1,5. Între 1,5 şi 3 la mie permitem funcţionarea acestor activităţi dar cu o reducere a 30% a numărului de personae raportat la numărul de locuri existente.”, a adăugat, printre altele, Ludovic Orban, prim-ministrul României.Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

Anunț de ultimă ora: tratamentul pentru Coronavirus s-ar putea produce și în România

4 zodii care își găsesc MAREA DRAGOSTE până la finalul lunii iunie 2024. Pasiunea își face loc în viața lor, vor avea o vară de neuitat

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Locuința de vis a Ancăi Serea, distrusă de furtuna violentă din Capitală: ”Nu știu dacă realizați până unde este apa”

Ludovic Orban anunță noi restricții pentru români: „Propun sistarea....”

Roberta, decizie radicală în privința lui Sebastian! „Nu cred că e ceea ce merit și vreau să pun punct aici!” Aflați cum va reacționa concurentul și ce se va întâmpla în Casa iubirii, marți, 18 iunie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies