Ludovic Orban, mesaj acid pentru Nelu Tătaru și Marcel Vela: „Vă rog să nu mai...”


În contextul evoluției nefavorabile a epidemiei de coronavirus, Ludovic a adresat un mesaj extrem de acid ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, și ministrului de interne, Marcel Vela.


In articol:

Premierul României, Nelu Tătaru, a transmis către cei mai importanți doi miniștri în lupta contra epidemiei de coronavirus- Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, și Marcel Vela, ministrul de Interne- că este vital să nu le permită angajaților INSP să furnizeze date care nu se află în conformitate cu deciziile Guvernului.

Astfel, această situație vizează modalitatea de calculare a indicelui de referință, raportat la datele primite de la Evidența Populației.

"Ieri a fost o dezbatere în media... aici, domnul ministru al Sănătății, domnul Vela și au am declarat că numărul de persoane dintr-o localitate pe baza căruia se decide indicele, este la evidența populației. Săptămânal, în ziua de luni, se actualizează numărul de cetățeni dintr-o localitate. De ce trebuie ținut cont de acest indice? Pentru că e cel mai aproape de realitate.

Vă rog să nu mai tolerați ca angajați ai INSP să furnizeze informații publice care nu respectă deciziile noastre!", a declarat vehement Ludovic Orban, în cadrul ședinței de guvern.

Ludovic Orban
Premierul României, Ludovic Orban, a realizat un apel către ministrul Sănătății și ministrul de Interne.[Sursa foto: Facebook Ludovic Orban]

Premierul țării, Ludovic Orban, a aprobat prelungirea stării de alertă

„Pe ordinea de zi va figura hotărârea de Guvernul privind prelungirea stării de alertă. Ieri am avut întâlnirea CNSU prin care a propus Guvernului prelungirea stării de alertă cu 30 de zile şi să completăm hotărârea de Guvern cu câteva măsuri suplimentare prezentate deja după reuniunea CNSU de ieri.

În principal se instituie obligativitatea portului măştii în spaţii aglomerate ca staţii de autobuz, peroane, pieţe, târguri, oboare. Pentru incidenţă între 1,5 la mie iş 3 la mie, iar în localităţile în car ese depăşeşte indicele de 3 la mie, CNSU propune instituirea obligativităţii portului măştii în toate spaţiile, nu doar în cele aglomerate.

Am avut consultări cu reprezentanţi au industriilor creative, de cultură şi cu cei din HORECA. În urma lor, am luat decizia de a schimba reglementarea privind modul de funcţionare al teatrelor, conematografelor dar şi de tip restaurant şi cafenele, printr-un sistem similar cu cel din şcoli, am stabilit primul prag de 1,5. Între 1,5 şi 3 la mie permitem funcţionarea acestor activităţi dar cu o reducere a 30% a numărului de personae raportat la numărul de locuri existente.”, a adăugat, printre altele, Ludovic Orban, prim-ministrul României.


Citește și:

Se închide sau nu Capitala? Anunțul de ultimă oră al consilierului lui Orban: „Sper să evităm acest lucru”

Anunț de ultimă ora: tratamentul pentru Coronavirus s-ar putea produce și în România

Ludovic Orban anunță noi restricții pentru români: „Propun sistarea....”

Ludovic Orban lasă profesorii fără slujbe? Se anunță schimbări majore

Sambata aceasta, de la ora 15:00, in “ROventura”, George Mihai si Andreea Stravoiu, la “vanatoare de diamante negre” prin padurile Muresului

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic sâmbătă, 24 octombrie 2020. Află ce zodie este în pericol să-şi piardă locul de muncă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri