Anunț de ultimă ora: tratamentul pentru Coronavirus s-ar putea produce și în România


Ludovic Orban a declarat că, din punct de vedere legal, și laboratoarele românești pot fabrica Remdesivir, un tratament vital pentru cei afectați de noul virus, Covid-19. De ce nu este acesta produs în țara noastră?


In articol:

Nevoia apriga de Remdesivir în spitalele românești a condus la aprobarea producției medicamentului și în România. Cu toate acestea, există impedimente în ceea ce privește posibilitatea fabricării acestuia la noi în țară. Conform spuselor premierului, nu există laboratoare care să îndeplinească toate condițiile necesare producției sau vânzării cunoscutului medicament, utilizat în tratarea pacienților infectați cu noul Coronavirus.

Declarația lui Ludovic Orban cu privire la producția de Remdesivir în România

"Decizia politică există atât în ceea ce privește producția de Remdesivir, cât și cea de Favipiravir, însă problema este să existe companii care să aibă capacitatea să le introducă în fabricaţie şi mai ales să îndeplinească condiţiile legale pentru a putea produce şi vinde pe piaţă aceste medicamente.(...) Ştiu sigur că există o companie care ar putea într-un termen rezonabil să introducă în fabricaţie Favipiravirul.

Toate aceste tratamente sunt tratamente off-label, nu sunt nişte tratamente certe care să ştii 100% că dau (n.r.- rezultate). Se încearcă diferite tratamente. De exemplu, la Matei Balş se foloseşte tratamentul cu anticorpi(...) şi la Timişoara se testează. În toată lumea, nu numai la noi, se fac tratamente off-label. Noi, de exemplu, Favipiravirul, primul lot, l-am avut ca o donaţie pentru a face testare clinică” a declarat premierul Ludovic Orban, în urma unei ședințe a conducerii PNL.

Remdesivir
Știri de ultimă ora despre posibilitatea producției de Remdesivir în România![Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, acesta a menționat că a fost solicitată suplimentarea dozelor de Euthyrox, un medicament care se află la mare căutare pe piața farmaceutica din România. În plină pandemie, Euthyrox-ul a ajuns cel mai căutat leac din țară, în ciuda faptului că acesta figura drept „disponibil” în sistemul electronic de raportare (SER) al Ministerului Sănătății.

Premierul a avut și o rugăminte la adresa poporului, cerându-le celor care au nevoie de Euthyrox să nu încerce să-și facă provizii.

Scopul rugăminții sale este să prelungească pe cât posibil disponibilitatea medicamentului pe piața farmaceutică, în așa fel încât acesta să existe în stoc pentru toate persoanele cărora le este necesar.

Vaccin anti Covid-19
Toată planeta aşteaptă un vaccin anti Covid-19


Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat, despre cel mai negru scenariu din România: „Este posibil să ajungem acolo”

Adio, Salman Khan! Iulia Vântur se întoarce acasă. Cine a convins-o!

De ce România depășește alte state la numărul de decese cauzate de COVID-19

Prima țară care a învins în lupta cu pandemia! Toate restricțiile au fost ridicate!

Ludovic Orban lasă profesorii fără slujbe? Se anunță schimbări majore

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Horoscop chinezesc 19 august 2022. Află ce zodie își cunoaște sufletul pereche
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri