Programul pentru integrarea în şcoli a copiilor cu tulburări de dezvoltare, deschide preselecţia pentru 30 de şcoli din Bucureşti, Ploieşti şi Alexandria


Programul pentru integrarea în şcoli a copiilor cu tulburări de dezvoltare, deschide preselecţia pentru 30 de şcoli din Bucureşti, Ploieşti şi Alexandria

ProfAid Kit este un program de formare a cadrelor didactice ce oferă soluţii concrete pentru înlăturarea conceptului de “copil problemă” la clasa, folosind materiale educaţionale si tehnici specifice de management al comportamentelor dificile şi a tulburărilor severe de comportament.

Proiectul este derulat de ATCA (Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată) şi finanţat de Kaufland România. La finalul programului, 750 de cadre didactice vor obţine credite de la Ministerul Învăţământului si vor deţine cunoştinţe, metodologii şi instrumente de lucru valoroase, pentru integrarea în şcoală a copiilor cu tulburări de dezvoltare şi pentru managementul comportamental al claselor de elevi. Programul se va derula pe o perioada de 6 luni, cu etapa de preselecţie deschisă până la 1 decembrie 2017, la adresa web profaid.atca.ro.

Proiectul ProfAid urmăreşte pregătirea profesorilor claselor 0-8 în vederea utilizării celor mai eficiente tehnici de modelare comportamentală, sisteme de motivaţie şi recompensare, pentru ca orice copil cu dificultăţi să poată fi susţinut şi integrat în colectivitate. Scopul final al programului este de a îmbunătăţi relaţia profesor-elev, prin gestionarea adecvată a comportamentelor dificile la clasă. La baza acestui proces se va afla o colaborare profesor-părinte-specialist de a sprijini şi integra copiii cu tulburări de comportament.

ProfAid pune bazele pentru o reformă educaţională privind pregătirea profesională a cadrelor didactice. Suntem responsabili pentru destinele acestor copii, iar eforturile noastre împreună reprezintă o şansă unică la o viaţă echilibrată şi susţinută de către şi, mai ales, în comunitate ” spune Anca Dumitrescu, preşedinte ATCA (Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată)  şi specialist acreditat internaţional în terapia ABA.

Iniţiativa curentă vine ca o continuare necesară a unei colaborări demarate anul trecut între Kaufland şi ATCA.

Până la finalul lunii noiembrie, şcolile din Bucureşti, Alexandria şi Ploieşti se pot înscrie pentru preselecţie online, la adresa profaid.atca.ro. Ulterior, luând în calcul estimarea numărului de copii potenţial implicaţi, dar şi interesul exprimat de către instituţiile de învăţământ, se vor selecta 18 şcoli din Bucureşti, respectiv câte 6 din Alexandria şi Ploieşti, ale căror cadre didactice vor trece prin procesul propriu-zis de pregătire.

ProfAid KIT oferă soluţii concrete pentru managementul la clasă al comportamentelor dificile şi a tulburărilor severe de comportament (autism, autism mozaicat,  ADHD, Asperger, ADD, Sindrom Rett, Sindrom Neuronal- Motor şi orice alte tulburări neuropsihice). Astfel, pentru transferul de tehnici specifice de interacţiune, se va folosi un suport de lucru creat special pentru această ocazie, ca bază pentru un curs teoretic şi aplicat. Profesorii vor beneficia, de asemenea, de coordonare şi sprijin în cadrul unor consultaţii săptămânale, dar şi de evaluare specializată şi gratuită pentru acei elevi care manifestă simptome de tulburări severe de

comportament. Materiale dezvoltate pentru această ocazie, precum şi rezultatele în sine ale proiectului, vor fi publicate online, pe profaid.atca.ro, ca text şi multimedia, pentru a oferi sprijin şi acelor cadre didactice neimplicate direct în proiect, dar şi părinţilor sau chiar elevilor interesaţi.


Abonează-te pe

Citește și:

Program educaţional pentru integrarea copiilor cu autism în sistemul şcolar din România

Rona Hartner a RUPT TĂCEREA! De ce DIVORȚEAZĂ de soțul francez

Evenimentul caritabil “Balul Bucuriei” susţine copiii cu autism

Ce sanse reale de recuperare au copiii cu autism in Romania! Anca Dumitrescu, primul specialist roman acreditat international in terapia ABA, iti spune ce optiuni exista!

Horoscop zilnic joi, 20 mai 2021. O zodie predă un proiect valoros!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: cine este Daniela Iliescu, iubita lui Culiță Sterp | naștere, nume real, vârstă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri