Profesorul Alexandru Rafila solicită redeschiderea școlilor pentru clasele primare: „Nu putem ține un copil în fața unui ecran”


Ce spune profesorul Alexandru Rafila despre riscurile la care sunt supuși copiii în această perioadă. De ce solicită redeschiderea școlilor.


In articol:

Profesorul Alexandru Rafila cere redeschiderea școlilor pentru clasele primare, după ce în ultimele săptămâni cursurile s-au realizat online în întreaga țară.

Specialistul susține că măsura închiderii școlilor a fost luată mult prea devreme, iar acest lucru i-ar putea afecta pe elevi, în viitor.

În plus, medicul susține că nu este normală nici închiderea piețelor și nici cursurile online și acuză autoritățile pentru măsurile luate.

Ce se întâmplă cu toți copiii care stau ore întregi în fața calculatorului

Din cauza faptului că elevii sunt ținuți în fața unui monitor timp de luni de zile, neputând să interacționeze unii cu alții, aceștia vor avea mari probleme atunci când vor deveni adulți.

Citeste si: Bill Gates a spus ce va fi după terminarea pandemiei de coronavirus: „Vor dispărea”

 

„Nu am fost predictivi, am fost doar reactivi. Noi am închis şcolile când nu era cazul. Este foarte clară poziţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind menţinerea deschisă a şcolilor, măcar a celor primare, pentru că aceşti copii, dacă au condiţii de învăţământ, şi şcolile am înţeles că au fost amenajate în acest sens, trebuie să primească copiii.

Redeschiderea școlilor în România
Redeschiderea școlilor în România, ce spun specialiștii[Sursa foto: PixaBay]

Copiii noştri nu pot deveni nişte copii cu foarte serioase tare, nu în procesul educţional şi în procesul dezvoltării ca viitori adulţi, din punct de vedere psiho-social. Asta este principala problemă. Copiii trebuie să interacţioneze unii cu alţii, trebuie să interacţioneze cu cadrele didactice, nu putem ţine un copil în faţa unui ecran luni de zile pentru că ne e frică de ce s-ar putea întâmpla, pentru că nu ne pregătim sau pentru că negăm recomandările unor organizaţii internaţionale”, a spus AlexandruRafila, potrivit News.ro.

Citeste si: Dr. Beatrice Mahler de la Spitalul Marius Nasta: „Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”

„Mi se pare o măsură care nu are niciun fel de impact asupra transmisibilităţii, dar, cu siguranţă, are impact asupra nivelului de viaţă al persoanelor care sunt forţate să meargă să cumpere în alte locuri care sunt cu siguranţă mai costisitoare şi cred că afectează şi producătorii din România”, a mai spus Alexandru Rafila.


Abonează-te pe

Citește și:

Dr. Beatrice Mahler de la Spitalul Marius Nasta: „Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Pelerinajul de Sfântul Andrei nu va avea loc! Ce au decis magistrații?!

Cum vor funcționa mall-urile de sărbători. Ce reguli se vor impune?!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Veste de ultima oră pentru pensii. Cât vor fi femeile nevoite să muncească
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri