Noi restricții în România, începând de luni! Ce trebuie să faci!


Noi restricții în România, începând de luni! Ce trebuie să faci!

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi seară, în cadrul ședinței de guvern la care a participat, noi măsuri ce vor fi impuse în România începând de luni, pentru a lupta împotriva noului coronavirus. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit documentul prin care urmează să se introducă noi restricții, document ce va fi aprobat prin Hotărâre de Guvern, iar prevederile acestuia vor intra în vigoare începând de luni, 9 noiembrie. Măsurile sunt valabile pentru o perioadă de 30 de zile.  

Noi restricții în România, începând de luni! Ce trebuie să faci! Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi seară, în cadrul ședinței de guvern la care a participat, noi măsuri ce vor fi impuse în România începând de luni, pentru a lupta împotriva noului coronavirus. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit documentul prin care urmează să se introducă noi restricții, document ce va fi aprobat prin Hotărâre de Guvern, iar prevederile acestuia vor intra în vigoare începând de luni, 9 noiembrie.

Măsurile sunt valabile pentru o perioadă de 30 de zile. 

Noi restricții în România, începând de luni! Ce trebuie să faci!
Noi restricții în România, începând de luni! Ce trebuie să faci!

Astfel, conform documentului:

„– masca devine obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, la nivelul întregii țări, indiferent de incidența cazurilor de infectare;

– toți operatorii economici publici sau privați  vor fi obligați să organizeze programul de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde specificul activității nu permite acest lucru, să se organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în cel puțin două grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență

de cel puțin 2 ore;

– învățământul preuniversitar se va desfășura în regim on-line în toate localitățile;

Citeste si: COVID-19 România-Se închid piețele agroalimentare! Ludovic Orban: "Pur şi simplu nu se respectă..."

– este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/ gospodăriei în  intervalul orar 23.00-05.00. De la această regulă sunt permise următoarele excepții: a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente; c) deplasări

în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.
Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil care să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

– petrecerile publice sau private sunt interzise, indiferent dacă au loc în spații închise sau deschise;

– este suspendată activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor. Piețele

agroalimentare vor putea funcționa doar în spații deschise;

– operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private vor putea să-și desfășoare activitatea doar în intervalul orar 05.00 – 21.00, cu excepția livrărilor la domiciliu. De această interdicție sunt scutite și farmaciile și benzinăriile.”

 


Abonează-te pe

Citește și:

Karmen Minune, momente cumplite după naștere: „Am fost copleșită de ce se întâmplă în jurul meu”

ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor

DANIEL NICULESCU: Cine este soțul Andreei Tonciu

Citate celebre despre emoții și sentimente

Roxana Nemeș și Călin Hagima s-au căsătorit! Mesajul neașteptat din partea Mellinei de la Survivor: „Soțul tău mi-a umplut...”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Rețete de smoothie ideale la micul dejun pentru o zi plina de energie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri