Pelerinajul de Sfântul Andrei nu va avea loc! Ce au decis magistrații?!


A fost respinsă cererea Arhiepiscopului Tomisului de participare la pelerinajul de Sfântul Andrei a credincioșilor din alte localități.


In articol:

Magistrații din Constanța au respins cererea formulată de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, în care se cererea participarea tuturor credincioșilor la pelerinajul de Sfântul Andrei.

Pelerinajul de Sfântul Andrei va fi anulat

„Respinge, ca neîntemeiată, cererea de amendare a pârâtului Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța şi a inspectorului-şef Roşca Ionel, formulată de reclamanţi.

Respinge, ca neîntemeiată, excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant legal a inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța, invocată de reclamanţi. Respinge, ca neîntemeiate, excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant legal a reprezentantului Arhiepiscopiei Tomisului şi excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant convenţional a avocaţilor ...”, se precizează în decizia luată.

În ciuda acestei decizii, o contestație poate fi depusă în termen de 5 zile, dat fiind faptul că Sărbătoarea Sfântului Andrei se apropie cu pași repezi.

Citeste si: Marele poet Adrian Păunescu a prezis pandemia de coronavirus

De asemenea, mai multe manifestații au avut loc marți în fața Judecătoriei Constanța. Polițiștii au dat multe amenzi din cauza faptului că mulți dintre protestatari nu respectau măsurile de siguranță împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2.

sfantul andrei pelerinaj pandemie
pandemia de coronavirus îi oprește pe credincioși să participe la pelerinajul de Sfântul Andrei[Sursa foto: PixaBay]

„Nu și-au putut justifica prezența în zonă și nu aveau un motiv întemeiat, prevăzut de lege, de a părăsi domiciliul”, au comentat polițiștii cu privire la manifestanți.

24 de amenzi cu valoare totală de 17.300 de lei au fost aplicate din pricina nerespectării regulilor de circulație, dar și a celor de prevenție împotriva SARS-CoV-2.

Citeste si: Când începe postul Crăciunului în 2020. Seara în care se lasă sec

„Vreau ca toți cei care întrebați și doriți să ajungeți la Sfântul Andrei, cred că doriți sincer, să îmi susțineți acest demers, pe care îl voi înainta prin juriști, ca să ne lămurim, să nu fie cu o zi înainte interdicția că n-avem voie.

pandemie sfantul andrei
Sărbătoarea Sfântului Andrei se apropie cu pași repezi[Sursa foto: PixaBay]

Trebuie să avem chiar o sentință în sensul acesta și vom face o intervenție. De mâine voi vorbi despre aceasta, eu am vorbit și mai înainte și voi căuta cei mai iscusiți juriști, care deja m-au căutat și mi-au spus că mă vor susține în demersul de a avea sărbătoarea Sfântului Andre i. Este o sărbătoare spirituală națională. Eu nu mă mulţumesc cu nişte restricţii care nu au logică şi care ne restrâng drepturile noastre de închinători”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cum vor funcționa mall-urile de sărbători. Ce reguli se vor impune?!

Am aflat motivul real pentru care Dan Negru și-a dat demisia! Incredibil ce salariu avea

CITEȘTE: Cea mai puternică rugăciune în POSTUL CRĂCIUNULUI

Medicul Tudor Ciuhodaru, despre Crăciunul pe timp de pandemie: "Este singura opțiune sănătoasă..."

Raed Arafat, despre cum vor fi sărbătorile de iarnă în acest an! Ce restricții ar putea fi luate

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Anunț de ultimă oră pentru români! Pensiile cresc de la jumătatea aceastui an

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri