Dr. Beatrice Mahler de la Spitalul Marius Nasta: „Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”


Ce spune managerul despre ce se va întâmpla în luna decembrie în toate spitalele din cauza cazurilor grave de coronavirus.


In articol:

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, atrage atenția că evoluția cazurilor de Covid-19 este din ce în ce mai gravă. În ciuda multor mesaje optimiste ale autorităților, cum că „situația e sub control”, medicii se confruntă cu o realitate de-a dreptul îngrijorătoare. Din lipsă de locuri, mulți pacienți ajung la Terapie Intensivă când e deja prea târziu, iar pe secții nu mai există locuri.

Dacă lucrurile continuă așa, „decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, avertizează dr. Beatrice Mahler, managerul de la „Marius Nasta”.

Citeste si: Pelerinajul de Sfântul Andrei nu va avea loc! Ce au decis magistrații?!

„Lucrurile sunt cel puțin la fel de grave, poate chiar mai grave în ultimele zile, pentru că în acest moment și locurile din secție se ocupă în primele minute după externarea unui pacient.

Practic, acceptăm pacienți care știm că vor veni – solicitați de DSP pentru internare cu stare gravă – pe locurile pacienților care vor fi externați. Pacienții care vin de la domiciliu cu stare generală alterată sunt o adevărată problemă pentru a găsi un loc pentru ei. Am mărit capacitatea secției și, cu toate acestea, toate paturile se ocupă. Nu știm în fiecare seară unde vom găsi soluții pentru pacienții care vor veni peste noapte.
Este o situație care parcă ne sufocă de la o zi la alta, e un corset în care parcă am intrat și nu mai găsim soluții”, a povestit la Digi24 dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București.

Citeste si: Cum vor funcționa mall-urile de sărbători. Ce reguli se vor impune?!

 

Coronavirus România
Coronavirus România, mulți pacienți nu au loc la Terapie Intensivă[Sursa foto: PixaBay]

Coronavirus România. Mortalitatea a crescut la un nivel îngrijorător

Cât despre numărul mare de îmbolnăviri din România, și mortalitatea dată de Covid-19 a crescut la un nivel îngrijorător:

„Pacienții ajung în spital foarte târziu, foarte decompensați, forme severe. Vom avea niște cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună și, dacă lucrurile continuă în această direcție, și decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, susține dr. Beatrice Mahler.

De altfel, și medicul timișorean Octavian Jurma a avertizat încă de la începutul lui noiembrie că sfârșitul de an va fi extrem de trist pentru mii de familii secerate de COVID-19: „Curba deceselor vine și ea la două săptămâni de la data infectării, e extrem de predictibilă. Astfel, dacă acum avem atâtea cazuri de îmbolnăviri, numărul morților va crește și el în viitorul apropiat. Vom avea 250, chiar 300 de decese pe zi, asta înseamnă 4.000-5.000 de decese la două săptămâni, vor ajunge chiar în preajma sărbătorilor dacă nu oprim curba acum”.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum vor funcționa mall-urile de sărbători. Ce reguli se vor impune?!

Tragedie în showbiz! Copilul cântăreței a fost declarat MORT!

Directorul Institutului "Marius Nasta", despre pandemia de coronavirus: "Suntem loviți din multe direcții..."

Adrian Streinu-Cercel: „Dacă am face acest lucru, în două săptămâni s-ar termina pandemia în România”

COVID-19 Franța! Se vor ridica restricțiile?!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a fost eliminată la Bravo, ai stil! Celebrities 27 noiembrie 2021. Cum au arătat ţinutele concurentelor în gală

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri