Prefectul Capitalei, declarații despre o posibilă stare de urgență în București: „Astăzi s-a ajuns la peste 500 de îmbolnăviri”


Prefectul Capitalei

Gheorghe Cojanu, actualul prefect al Municipiului București, își exprimă îngrijorarea cu creșterea alarmantă a cazurilor de infectări cu noul Coronavirus, în vederea cărora sunt necesare noi măsuri de siguranță.


In articol:

Este un lucru știut că situația Capitalei se înrăutățește pe zi ce trece în ceea ce privește numărul infectărilor cu virusul SARS-CoV-2. Ultimele zile au adus cu ele un val de măsuri noi, printre care închiderea activității interioare a restaurantelor, a cazinourilor și a sălilor de jocuri de noroc, cu scopul de a îi proteja pe locuitorii Bucureștiului.

Oamenii sunt din ce în ce mai îngrijorați și deopotrivă curioși în legătură cu posibilitatea instaurării unei noi stări de urgență și caută răspunsuri în această privință.

Prefectul Capitalei a fost intrebat despre revenirea la starea de urgență în mai multe rânduri pe parcursul ultimelor zile, iar în final a declarat că nu este de părere că aceasta este necesară în momentul de față. 

„Deocamdată nu. Din păcate, după cum ați remarcat, ieri au fost peste 200, astăzi s-a ajuns la peste 500 de îmbolnăviri, ceea ce este grav! Lumea trebuie să înțeleagă faptul că trebuie să ne protejăm! Dar nu că ne protejăm pe noi, ci trebuie să îi protejăm inclusiv pe semenii noștri. Există multă indiferență din partea unor cetățeni. Majoritatea cetățenilor respectă aceste restricții care nu sunt convenabile nimănui, dar le respectă. Alții în schimb invocă tot felul de motivații.”

Mortalitatea la mia de locuitori este terifiantă

”Deocamdată, indicele nu a fost publicat. Indicele se referă la mortalitatea la mia de locuitori, să nu faceți confuzie, și îmbolnăvirile sunt alt indice. Dar, dacă această rată de incidență va ajunge la 3, atunci se vor lua măsuri extreme.” a declarat Gheorghe Cojanu astăzi.

Conform spuselor prefectului, mai este drum lung până la instaurarea unei noi stări de urgență în București, dat fiind faptul ca ne aflăm departe de pragul superior la care este nevoie să ajungă rata mortalității pentru a

fi adoptate asemenea restricții. El însă nu exclude deloc această posibilitate.

”Starea de urgență va fi impusă dacă se va ajunge la 3. Dar ne putem aștepta, ne putem aștepta! Deocamdată incidența este dată pe București. Ieri era 1,86”, a declarat Gheorghe Cojanu.


Abonează-te pe

Citește și:

Noi restricții în Capitală, după explozia cazurilor de Covid-19

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱

Raed Arafat, avertisment dur: „E posibil să ajungem să alegem între pacienți, ca în Italia”

Raed Arafat, despre riscul ca România să se întoarcă la starea de urgență

Anunțul îngrijorător al medicului Adrian Streinu- Cercel! "Toată lumea ar trebui să poarte mască de dimineață și până seara"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Sanatate

Hepatita este o boala periculoasa! Iata CUM te poti proteja!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri