Noi restricții în Capitală, după explozia cazurilor de Covid-19


Restricțiile în vederea opririi răspândirii noului virus Covid-19 se inmulțesc pe zi ce trece în Capitală. Iată ultimele decizii luate de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență


In articol:

Odată cu ultima ședință a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat implementarea a trei noi măsuri de siguranță în vederea pandemiei de Coronavirus.

Noile măsuri de siguranță implementate în București

În prima parte a conferinței s-a hotărât interzicerea activității tuturor barurilor, cluburilor și discotecilor din București. 

Apoi, a fost abordată problema purtării măștii în apropierea școlilor și s-a decis că aceasta va fi obligatorie la o distanță de 50 de metri față de instituțiile de învățământ, comparativ cu restricția anterioară ce impunea purtarea măștii la distanțe mai mici de 100 de metri de școli. 

În ultima parte a conferinței s-a adus vorba despre activitatea cazinourilor și sălilor de jocuri de noroc, urmând și acestea să fie închise în urma noii hotărâri, excepție făcând doar loteriile în care se plasează exclusiv bilete și sălile de pariuri.

Ca răspuns la întrebarea populară despre activitatea școlilor, Gheorghe Cojanu a declarat că ”școlile nu se vor închide”. ”În momentul de față, nu văd alte restricții care s-ar mai putea impune” a continuat prefectul.

Aceste măsuri au fost anticipate atât de prefectul Capitalei, cât și de către șeful DSU, Raed Arafat.

În urmă cu o seară, Arafat a făcut apel la măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern de pe 14 septembrie, conform căreia a fost prelungită starea de alertă.

Fostul ministru al sănătății a spus că  în această hotărâre era abordată și problema închiderii sălilor de jocuri ca măsură de siguranță.

Raed Arafat declaratii noi
Șeful DSU Raed Arafat vorbește despre închiderea cazinourilor[Sursa foto: Hepta]

„În cazul cazinourilor nu știu deocamdată, este reglementată și această situație, așteptăm ca Comitetul Național pentru Situații de Urgență să ia o asemenea măsură și ne vom adapta. Sau măcar să ne dicteze niște măsuri în sensul ăsta” au fost spusele prefectului înaintea anunțului oficial cu privire la noile restricții.

De asemenea, a fost interzisă și activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor. Singura excepție agreată este cea cu privire la activitatea de preparare, comercializare și servire din cadrul hotelurilor și pensiunilor, care este în continuare permisă pentru cei cazați.

Întrucât rata de infectare în Capitală în momentul actual depășește 1,8 la mie, sălile de spectacole vor fi și ele închise, împreună cu întreprinderile menționate mai sus. 

Atunci când rata de infectare va scădea sub 1,5 la mie, toate aceste restricții vor fi ridicate.


Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat, avertisment dur: „E posibil să ajungem să alegem între pacienți, ca în Italia”

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

Detaliul șocant care se poate observa pe fața unei persoane infectate cu noul Coronavirus. Nu credeai că poate fi adevărat!

Anunțul îngrijorător al medicului Adrian Streinu- Cercel! "Toată lumea ar trebui să poarte mască de dimineață și până seara"

Cele mai bune vitamine împotriva Covid-19! Previn complicațiile

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

CITEȘTE: Cât timp se fierbe BROCCOLI. Beneficiile consumului de broccoli

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri