Prăjitura Pavlova: rețetă, ingrediente, mod de preparare

Prăjitura Pavlova: rețetă, ingrediente, mod de preparare

Prăjitura Pavlova este raiul deserturilor! Rețeta nu este deloc grea și nici nu aveți nevoie de prea multe ingrediente.

Râuri de spumă aromată și gustul dulce-acrișor al fructelor fac din prăjitura Pavlova o adevărată tentație, căreia nimeni nu-i poate rezista.

Pavlova, o nebunie de prăjitură

Dacă nu ați gustat până acum din prăjitura Pavlova, nu mai pierdeți timpul! Este un desert pe care chiar este păcat să nu-l încercați, măcar o dată în viață.

Oricum, după ce veți lua o gură din această prăjitură, vă garantăm că o să vă îndrăgostiți iremediabil de gustul ei. Nu este o simplă prăjitură, ci un vulcan de arome.

Multă spumă pufoasă de frișcă în interior, o crustă crocantă de bezea la exterior și această operă de artă este finalizată cu delicatețea fructelor.

Puteți folosi căpșuni, kiwi, fructe de pădure, fructul pasiunii sau de ce nu, chiar și ciocolată. Pavlova este o prăjitură care îi poartă numele celebrei balerine Ana Pavlova. Un cofetar a făcut acest desert fin în cinstea balerinei, dar nu se știe încă dacă prăjitura este originară din Australia sau din Noua Zeelandă.

Ingrediente:

  • 4 albușuri
  • un praf de sare
  • 160 de grame de zahăr
  • un plic de zahăr vanilat
  • două linguri de oțet
  • 20 de grame de amidon de porumb
  • 700 gr smântână pentru frișcă
  • doua linguri de zahăr pudră vanilat
  • fructe (căpșuni, kiwi, piersici, zmeură)

Cum se prepară prăjitura Pavlova

Bateți albușurile spumă, cu un praf de sare. Când vedeți că albușurile și-au mărit considerabil volumul, începeți să adăugați zahărul și zahărul vanilat, puțin câte puțin, în timp ce mixați în continuare.

Trebuie să obțineți o sumă lucioasă și tare, care să nu cadă atunci când întoarceți castronul invers.

Apoi adăugați și oțetul și mixați, până când zahărul va fi dizolvat în totalitate.

La final, puneți și amidonul și amestecați bine, tot cu mixerul.

Citește și: Antonia, gest neașteptat după intrarea lui Danciu în „Casa iubirii”! Concurentul a fost cu adevărat frapat: „Mi-a atras foarte mult atenția”- kanald.ro

Citește și: VIDEO El este bărbatul găsit carbonizat într-o mașină din Oradea. Polițiștii iau în calcul varianta sinuciderii- stirilekanald.ro

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, trasați un cerc, în care veți turna bezeaua. Băgați tava în cuptorul preîncălzit la 120 de grade, pentru o oră și jumătate. Ideal este să porniți și ventilația cuptorului, pentru ca bezeaua să se usuce mai bine.

Apoi lăsați blatul de bezea să se răcească și între timp, pregătiți frișca. Bateți foarte bine smântâna pentru frișcă, apoi îi adăugați și zahărul pudră vanilat și mixați în continuare, până obțineți o frișcă tare. Turnați frișca peste blatul rece și nivelați frumos, după care băgați prăjitura în frigider, pentru cel puțin două ore.

La final, ornați prăjitura Pavlova, în funcție de imaginația fiecăruia. Puneți fructe, bucățele de ciocolată, sos de ciocolată sau sos de fructe.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Trecutul amoros al cuplului format din Aurora și Săndel Mihai, a fost unul cu dus și întors! Cum s-au reîntâlnit cei doi, după câțiva ani de la separare?

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Un fost concurent din Casa Iubirii îl acuză dur pe Moldo și îi dă TERMEN LIMITĂ: "Cum vine treaba asta? Te asigur că o să te...". Un alt concurent este martor la cele întâmplate. Cum s-a ajuns aici și DE CE a recurs la acest gest, știind că o să fie prins

Adriana Simionescu, cu gândul la un nou partener de viață? Ce planuri are fiica cea mică a lui Adrian Minune, în acest sens?

”Super gripa” a ajuns în România. Care sunt măsurile recomande de autorități

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!