Prăjitura Parlament, un deliciu rafinat. Cum se face desertul fabulos în doar câțiva pași


Prăjitura Parlament este extrem de aromată și cu siguranță o să vă cucerească de la prima bucată pe care o veți gusta. Acest desert fabulos este o combinație de nucă, frișcă și ciocolată și este perfect pentru ocaziile speciale.


In articol:

Este week-end, așa că dacă vreți să pregătiți un desert excepțional pentru cei dragi, v-am pregătit o rețetă de prăjitură pur și simplu delicioasă. Prăjitura Parlament este rafinată și se topește în gură.

Ce ingrediente vă trebuie pentru prăjitura Parlament

Citeste si: CITEȘTE: Rețetă de bombe cu vișine. Nu necesită coacere

Prajitura parlament

Citeste si: CITEȘTE: Cum poți face bomboane Raffaello din lapte praf

Dacă v-am convins să încercați această rețetă, trebuie să știți că veți petrece ceva timp în bucătărie, dar vă garantăm că o să merite. Nu vă gândiți că este o prăjitură complicată, doar că se face în mai multe etape.

Veți avea de pregătit blatul, dar și cele două straturi de cremă, pentru că așa cum v-am spus, prăjitura Parlament este puțin mai sofisticată.
Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru acest desert:

Ingrediente pentru blat

  • 7 albușuri
  • 300 g nucă prăjită
  • 100 g nucă măcinată
  • 150 g zahăr
  • 60 g făină
  • o linguriță extract de vanilie
  • un pliculeț praf de copt
  • sare

Ingrediente pentru primul strat de cremă

Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament

Citeste si: Zi neagră în lumea modei din România! Stephan Pelger a murit la 43 de ani. Celebrul designer a fost găsit spânzurat- radioimpuls.ro

  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 ml frișcă lichidă
  • biscuiți simpli
  • cafea
  • esență de rom

Ingrediente pentru al doilea strat de cremă

  • 7 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 30 ml apă
  • 500 ml frișcă lichidă

Cum se prepară prăjitura Parlament

Citeste si: CITEȘTE: Cum se face rulada cu foi de napolitană și cremă de cocos și caramel

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce pot înlocui mascarpone

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să pregătiți blatul prăjiturii. Pentru asta, bateți albușurile spumă cu un praf de sare. După aceea, începeți să adăugați zahărul, dar aveți grijă să turnați puțin câte puțin și să-l încorporați bine în spuma de albușuri.

Puneți și extractul de vanilie și amestecați. Urmează să adăugați nuca măcinată și la final făina, pe care în prealabil o amestecați cu praful de copt. Omogenizați foarte bine întreaga compoziție.

Citeste si: Alexandra a încins atmosfera la „Bravo, ai stil”! Jurații i-au dat trei steluțe fără să clipească: „Cel mai bun look din această seară, este și preferatul meu”- kanald.ro

Citeste si: VIDEO- EXCLUSIV- Designerul Stephan Pelger a fost găsit spânzurat. Acesta ar fi suferit de depresie. Primele detalii oferite de autorități- stirilekanald.ro

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, puneți nuca prăjită și peste ea turnați blatul. Băgați la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25 de minute. După ce va fi gata, trebuie să dați la o parte cu grijă hârtia de copt și să lăsați blatul să se răcească.

Între timp, începeți să pregătiți și cremele pentru prăjitură. Pentru primul strat, trebuie să puneți frișca pe foc și atunci când va fi fierbinte, să o turnați peste bucățelele de ciocolată amăruie. Amestecați foarte bine și lăsați-o să se răcească. Doar după ce va fi rece o veți turna peste blat.

Cafeaua o amestecați cu esența de rom și prin acest sirop treceți cu grijă toți biscuiții. Aceștia se pun peste stratul de frișcă și ciocolată. Aveți grijă să-i aranjați cât mai frumos, pentru ca prăjitura să aibă straturile bine definite.

Băgați prăjitura la frigider și până se răcește, vă apucați de cel de-al doilea strat de cremă. Puneți gălbenușurile într-un vas, adăugați zahărul și apa și mixați-le câteva minute, până începe compoziția să se lege. După aceea, vasul se pune deasupra unui alt vas cu apă, pe foc, și se amestecă fără pauză, până în momentul în care compoziția se va îngroșa.

Această cremă trebuie lăsată să se răcească. Frișca lichidă se bate bine și se adaugă treptat peste compoziția de ouă, după ce aceasta va fi rece. Amestecați foarte bine crema și turnați-o peste stratul de biscuiți. Pentru un aspect și mai plăcut, decorați prăjitura cu ciocolată rasă. Înainte de a o tăia, prăjitura trebuie să stea la frigider cel puțin o oră. Astfel, toate aromele se vor îmbina perfect.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum poți face bomboane Raffaello din lapte praf

Rețetă de bombe cu vișine. Nu necesită coacere

DOLIU uriaș în România. A murit Stephan Pelger. Avea doar 44 de ani - ego.ro

Luminița Anghel a reacționat, după ce David Pușcaș s-a întâlnit cu Măriuca. Ce i-a povestit fata despre artistă - wowbiz.ro

Starea de sănătate a Danei Roba este una critică. Sora make-up artistului, Lidia, a făcut un apel disperat prin intermediul rețelelor sociale: "Este foarte grav. Să se... - radioimpuls.ro

Theo Rose poate să devină mamă din moment în moment! Mesajul pe care l-a postat pe rețelele de socializare i-a emoționat pe fanii artistei: „Nici nu vă mai zic” - kanald2.ro

Stephan Pelger și-a luat viața. Designer-ul, care s-ar fi aflat în depresie, a fost găsit de un vecin - kanald.ro

Calendar ortodox 9 iunie 2023. Ce sfânt este cinstit vineri? - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Sean Bean și Miranda Richardson se alătură lui John Malkovich în distribuția filmului ”Cravata galbenă”
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri