Prajitura "Minunea" cu crema de zahar ars si pandispan de ciocolata


Prajitura

Prajitura aceasta este ca un "curcubeu pe cerul gurii", atat de buna este! Trebuie sa o incerci macar o data.

Cum se prepara prajitura

Incalzim cuptorul la 180°C. Pregatim o tava pentru coacerea la bain-marie la cuptor: luam o tava mai mare decat forma pentru prajitura si punem in ea doua degete (2 cm) de apa fierbinte.

Pentru a prepara crema de zahar ars, varsam cele 4 linguri de zahar in forma si punem pe aragaz pentru a se forma caramelul. Cand zaharul se topeste rotim forma pentru a distribui caramelul in mod uniform.

Punem ouale si zaharul intr-un vas incapator, batem bine cu mixerul pana cand compozitia se umfla si se deschide la culoare (8-10 minute). Adaugam esenta de vanilie, jumatate de coaja de portocala rasa si  laptele. Amestecam pentru omogenizare. Compozitia pentru zahar ars e gata.

Prajitura "Zebra", gata in 20 de minute! Reteta este banala!

Separat preparam pandispanul de ciocolata. Batem bine oul cu zaharul. Adaugam laptele, uleiul, cealalta jumatate de coaja de portocala rasa, pudra de cacao cernuta prin sita, faina si praful de copt amestecate si strecurate prin sita. Amestecam bine (cu o spatula sau o lingura de lemn) pana se omogenizeaza compozitia. E gata si compozitia pentru pandispanul de ciocolata.

Varsam in forma compozitia pentru zahar ars. Varsam in mijlocul aceleiasi forme si compozitia pentru pandispan. Probabil o sa vezi cum dispare la fund si o sa ai senzatia ca s-a imprastiat peste tot si ai ratat prajitura. Nu te speria, in timpul coacerii cele doua compozitii se separa singure in doua straturi diferite.

Punem forma in tava deja pregatita cu 2 cm de apa fierbinte, dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 50 de minute. Cand e gata o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca complet, apoi o punem intr-un vas cu apa rece pe fund. O dam la frigider pentru o noapte. A doua zi o rasturnam pe platou si, in sfarsit!, o putem savura. Vei observa ca prajitura pluteste intr-un sos de caramel (format in timpul coacerii), sos delicios care insiropeaza blatul. Prajitura se scoate din forma cu usurinta, trebuie doar sa indepartezi cu o scobitoare marginile crustei. Daca mai ramane ceva din ea, prajitura se poate pastra 2-3 zile la frigider.

Sursa: LumeaMare.ro


Abonează-te pe

Citește și:

Chec in 3 culori din 5 oua! Rapid si delicios

O veste tristă despre Celine Dion! La doar 40 de kilograme, organismul ei aproape că a cedat

Cea mai gustoasa reteta de ciocolata calda cu bezele! Nu ai mancat niciodata ceva atat de gustos!

Regele torturilor: Tort in trei culori cu mousse de ciocolata!

Prajitura VANILINA, cu biscuiti, budinca si fructe! Fara COACERE, gata in 10 minute!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

CITEȘTE: Cu ce se albește salata de vinete

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri