Daca te gandesti la ceva special pentru 1 martie, iata o prajitura delicioasa cu blat pufos si crema de vanilie, pe care sa o daruiesti in loc de martisor.
Cum se prepara?
1
Pregăteşti blatul astfel: Bati albuşurile separat, adaugi zahărul şi baţi în continuare până se ţin de tel. Adaugi gălbenuşurile frecate cu putină sare şi omogenizezi.
2
La urmă, adaugi făina cernută şi o torni în tavă pregătită. Laşi să se coacă şi, când e gata, laşi să se răcească, apoi tai blatul în 2 şi-l umpli cu cremă.
Citeste si: Prăjitura Albinuța. Modul de preparare al acestui desert savuros
Citeste si: Cum faci cea mai bună plăcintă cu brânză dulce! Ingredientul secret care face diferenţa
Citeste si: Prajitura Regina Maria. Asa faci cel mai bun desert
3
Pregăteşti crema astfel: Arzi zahărul şi-l stingi cu 1 cană de lapte. Până fierbe laptele şi se topeşte zahărul ars, amesteci laptele rămas cu margarina şi făina până se omogenizează bine.
4
Când crema este călduţă, adaugi esenţa de vanilie şi umpli blatul.