Cum faci cea mai bună plăcintă cu brânză dulce! Ingredientul secret care face diferenţa


Cum faci cea mai bună plăcintă cu brânză dulce! Ingredientul secret care face diferenţa

Un desert delicios, care poate fi înnobilat cu fructe uscate, nuci sau migdale. Trebuie sa il incerci si tu.


In articol:

Ingrediente:

1 pachet foi de plăcintă
1 kg brânză de vaci
100 g smântână
3 ouă
200 g merişoare
100 g stafide
5 linguri zahăr
4 linguri pesmet
esenţă rom
coaja rasă de la o lămâie
1 ou bătut spumă şi o jumătate de pahar de lapte, pentru uns
unt, pentru uns tava

Citeste si: Ciocolată de casă în 3 minute. Trei pasi simpli si trei ingrediente

Citeste si: Tartă de cartofi la tigaie, rapidă si delicioasă

Citeste si: Revani, prăjitură însiropată din griş

Citeste si: Mesajul Deei Maxer, după ce s-a zvonit că are deja o altă relație- wowbiz.ro

Citeste si: Deea Maxer, pregătită să înceapă o nouă etapă din viața sa. Ce schimbări vrea să facă după divorțul de tatăl copiilor ei, Dinu Maxer- radioimpuls.ro

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius. Se unge o tavă pătrată cu unt şi se tapetează cu hârtie de copt. Foile de plăcintă se lasă la dezgheţat.

Între timp, ouăle se bat spumă cu zahărul. Se adaugă brânza de vaci, smântâna, pesmetul, esenţa de rom şi coaja de lămâie. La final se pun merişoarele şi stafidele şi se amestecă bine.

Se pun două foi de plăcintă la baza tăvii. Se ung cu lapte şi ou, apoi se pune un strat de brânză. Se continuă cu alte două foi. Se ung cu lapte şi ou, apoi se adaugă cremă de brânză. Operaţiunea se repetă până se termină foile şi brânza, având grijă ca ultimul strat să fie de foi. Când este gata, marginile foilor se rulează cu grijă, cât să nu se desfacă plăcinta.

Se unge din abundenţă cu ou şi lapte, apoi se înţeapă, din loc în loc, cu o furculiţă.

Se coace 40-50 de minute, până capătă o culoare aurie. Din când în când, plăcinta se mai unge cu ou şi lapte şi, eventual, se mai înţeapă din loc în loc, dacă a început să se umfle.

Când este gata, se scoate din cuptor şi se porţionează, după preferinţă, cât este caldă.

Se serveşte caldă sau rece.


Abonează-te pe

Citește și:

Frigănele - aşa prepari uşor desertul copilăriei

Prăjitura "7 lei" - Desert cu mere şi scorţişoară

Iubita lui Damian Drăghici, despre diferența de vârstă dintre ei: 'Eu am vreo 56 de ani și el 15...' - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Calendar ortodox 2 aprilie 2023. Ce sfânt este celebrat în calendarul ortodox? - stirilekanald.ro

Destinația exotică pe care Georgiana Lobonț a ales-o pentru vacanță: „Absolut superb acest loc”. Primele poze cu artista din mijlocul insulei - kanald.ro

Dinu Maxer a rupt tăcerea și a oferit primele detalii despre divorțul de Deea Maxer. Fosta lui soția a trimis un mesaj în direct: "Incompatibili în principii, dorințe,... - radioimpuls.ro

EDU.RO Subiecte simulare BAC 2023. Ministerul Educației publicat subiectele la Chimie, Biologie, Fizică și Informatică UPDATE - wowbiz.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment
Cine sunt cele 10 concurente care vor intra în cea mai frumoasă competiție “Bravo, ai stil!” sezonul 8, la Kanal D2
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri