Revani, prăjitură însiropată din griş


Desertul face parte din lumea dulciurilor orientale, iar reteta a fost culeasa din cartea "Dulciuri orientale". Pe cat de simpla pe atat de delicioasa

INGREDIENTE

pt aluat:
4 oua
1 praf de sare
1 pahar de zahar
1 pahar de ulei
1 pahar de iaurt sau lapte batut
2 pahare de faina
1 pahar de gris
1 plic esenta de vanilie Bourbon
1 praf de copt
1 praf de turmeric(optional)

pt sirop:
4 cani apa
2 cani zahar
zeama de la 1/2 lamaie
unt pt uns tava

pt servit:
seminte de dovleac prajite si caramelizate

Citeste si: Salată grecească “5 minute”. Gustoasă, ieftină si sănătoasă


MOD DE PREPARARE RETETA Revani, prajitura insiropata cu gris:

Se face siropul pt inceput: se pune apa cu zaharul la fiert si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic, iar la urma se adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Se lasa craticioara cu siropul sa se racoreasca pana e gata prajitura.

Pt aluat: ouale se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Cand au devenit o spuma densa se adauga in fir subtire uleiul, apoi laptele batut sau iaurtul si vanilia. Separat se amesteca faina cu grisul, praful de copt si turmericul. Se adauga peste compozitia umeda si se amesteca incet ingredientele cu un tel. Pregatim o tava pt prajituri, o tapetam cu unt si putina faina. Punem aluatul in tava, nivelam si dam la cuptorul incins la 160-170 grade pt 30 minute pana devine rumen-aurie deasupra. Dupa ce s-a copt prajitura, se scoate fierbinte din cuptor, se taie bucati dupa cum doriti si asa fierbinte se insiropeaza cu siropul facut dinainte. Se acopera cu folie alimentara sau folie de aluminiu si se lasa cateva ore pana prajitura absoarbe tot siropul.

Se serveste presarata cu fistic, nuca macinata...eu am achizitionat seminte de dovleac prajite si caramelizate. Pofta buna!!!

TIPS-URI:

1 reteta originala nu are turmeric, eu l-am folosit pt a da o culoare galben frumoasa prajiturii...voi puteti sa folositi oua de casa si va iesi la fel de frumoasa

2 este o prajitura insiropata, dar nu in exces, se mai putea folosii inca 50-100 ml sirop

3 siropul se face cat de dulce doriti, in reteta din carte era cu o cana de zahar mai mult

4 se masoara cu aceeasi cana de fiecare data...cana pe care eu am folosit-o masura 200 ml apa

Citeste si: Salată de ouă și mărar. Gustul dumnezeiesc pe care nu il poti uita

sursa: bucataras.ro

DISTRIBUIE
acest articol


Horoscop

HOROSCOP. Luna Plină dublă în Balanță pentru fiecare zodie în parte. Taurii trebuie să-și găsească echilibrul interior, Gemenii trebuie să reînvețe să spună „te iubesc”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri