Revani, prăjitură însiropată din griş

Revani, prăjitură însiropată din griş
Revani, prăjitură însiropată din griş

Desertul face parte din lumea dulciurilor orientale, iar reteta a fost culeasa din cartea "Dulciuri orientale". Pe cat de simpla pe atat de delicioasa

INGREDIENTE

pt aluat:
4 oua
1 praf de sare
1 pahar de zahar
1 pahar de ulei
1 pahar de iaurt sau lapte batut
2 pahare de faina
1 pahar de gris
1 plic esenta de vanilie Bourbon
1 praf de copt
1 praf de turmeric(optional)

pt sirop:
4 cani apa
2 cani zahar
zeama de la 1/2 lamaie
unt pt uns tava

pt servit:
seminte de dovleac prajite si caramelizate

Citeste si: Salată grecească “5 minute”. Gustoasă, ieftină si sănătoasă


MOD DE PREPARARE RETETA Revani, prajitura insiropata cu gris:

Se face siropul pt inceput: se pune apa cu zaharul la fiert si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic, iar la urma se adauga zeama de la o jumatate de lamaie.

Se lasa craticioara cu siropul sa se racoreasca pana e gata prajitura.

Pt aluat: ouale se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Cand au devenit o spuma densa se adauga in fir subtire uleiul, apoi laptele batut sau iaurtul si vanilia. Separat se amesteca faina cu grisul, praful de copt si turmericul. Se adauga peste compozitia umeda si se amesteca incet ingredientele cu un tel.

Pregatim o tava pt prajituri, o tapetam cu unt si putina faina. Punem aluatul in tava, nivelam si dam la cuptorul incins la 160-170 grade pt 30 minute pana devine rumen-aurie deasupra. Dupa ce s-a copt prajitura, se scoate fierbinte din cuptor, se taie bucati dupa cum doriti si asa fierbinte se insiropeaza cu siropul facut dinainte. Se acopera cu folie alimentara sau folie de aluminiu si se lasa cateva ore pana prajitura absoarbe tot siropul.

Se serveste presarata cu fistic, nuca macinata...eu am achizitionat seminte de dovleac prajite si caramelizate. Pofta buna!!!

TIPS-URI:

1 reteta originala nu are turmeric, eu l-am folosit pt a da o culoare galben frumoasa prajiturii...voi puteti sa folositi oua de casa si va iesi la fel de frumoasa

2 este o prajitura insiropata, dar nu in exces, se mai putea folosii inca 50-100 ml sirop

3 siropul se face cat de dulce doriti, in reteta din carte era cu o cana de zahar mai mult

4 se masoara cu aceeasi cana de fiecare data...cana pe care eu am folosit-o masura 200 ml apa

Citeste si: Salată de ouă și mărar. Gustul dumnezeiesc pe care nu il poti uita

sursa: bucataras.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Spune această rugăciune în fiecare zi si viata ta se va schimba la 180 de grade

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Cine este tânărul de 18 ani care i-a dat foc unui pasager în METROU? A fugit inițial de la locul faptei, dar A FOST PRINS și pus sub acuzare pentru incendiere. Victima se află în stare critică la spital, cu arsuri grave pe picioare și torace

Maria Ghiorghiu, previziune despre moartea unei femei celebre din România: "Glasul i-a rostit numele intreg"

Imagini spectaculoase de la nunta celebrului Feyyaz Şerifoğlu, protagonistul serialului "Fata de la fereastră"! Iată cine este soția îndrăgitului actor

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies