Prajitura in alb si negru! Invata sa prepari cel mai gustos desert!

Prajitura in alb si negru! Invata sa prepari cel mai gustos desert!

Daca vrei sa incerci o prajitura noua in weekend, alege aceasta reteta delicioasa.

 

Ingrediente
150 g unt, 450 g zahar pudra, 6 oua, 25-30 g cacao, un pahar cu lapte, 300 g faina, un praf de copt, vanilie, un baton de ciocolata menaj.
Mod de preparare
Se amesteca cacaua cu jumatate din cantitatea de zahar si se freaca cu unt. Se incorporeaza pe rând câte un galbenus. Se adauga apoi treptat faina cernuta cu praful de copt alternând cu câte putin lapte. Se unge o tava dreptunghiulara (30/35 cm) cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava si se intinde in strat egal. Se coace pe trei sferturi cam 20 de minute in cuptor cu foc potrivit si incalzit dinainte. Intre timp se bat albusurile spuma tare cu zaharul si vanilia.
Compozitia trebuie sa fie bine legata si lucioasa, la nevoie se bate pe aburi. Se scoate tava din cuptor si se intinde albusul deasupra in strat uniform. Se mai da la cuptor cu foc slab inca 10-15 minute. Calda inca, se pudreaza cu ciocolata rasa. Se taie dupa dorinta in patrate sau romburi. Bucatile nu se suprapun.
Sursa

Ingrediente

150 g unt, 450 g zahar pudra, 6 oua, 25-30 g cacao, un pahar cu lapte, 300 g faina, un praf de copt, vanilie, un baton de ciocolata menaj.

Mod de preparare

Se amesteca cacaua cu jumatate din cantitatea de zahar si se freaca cu unt. Se incorporeaza pe rând câte un galbenus. Se adauga apoi treptat faina cernuta cu praful de copt alternând cu câte putin lapte. Se unge o tava dreptunghiulara (30/35 cm) cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava si se intinde in strat egal.

Se coace pe trei sferturi cam 20 de minute in cuptor cu foc potrivit si incalzit dinainte. Intre timp se bat albusurile spuma tare cu zaharul si vanilia. Compozitia trebuie sa fie bine legata si lucioasa, la nevoie se bate pe aburi. Se scoate tava din cuptor si se intinde albusul deasupra in strat uniform. Se mai da la cuptor cu foc slab inca 10-15 minute. Calda inca, se pudreaza cu ciocolata rasa. Se taie dupa dorinta in patrate sau romburi. Bucatile nu se suprapun.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Culiță Sterp a ajuns la casa lui Moș Crăciun! Cum arată cabana în care va sta cu familia, în inima pădurii: “Cu imaginea asta dormim la noapte?”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Ce se întâmplă cu Dan Petrescu, după ce s-a aflat că se confuntă cu probleme de sănătate! Daniel Pancu, dezvăluiri neașteptate după revederea cu antrenorul: „Am fost surprins…”

Horoscop 16 decembrie 2025: Amintirile care credeau că au fost îngropate ies la suprafață cu o tărie care le taie respirația. Acești nativi simt cum fiecare emoție neînchisă revine, zguduindu-le liniștea, iar DECIZIA DE AZI le poate aduc pace sau lacrimi

Soacra Vioricăi de la Clejani a murit! Ce mesaj a transmis artista pentru oamenii din online, cu privire la soțul ei: „Doar pentru asta mai aveți sensibilitate, când moare un om.”

Surpriză de proporții în “Casa iubirii”. Cine a fost desemnat favoritul săptămânii în gala de duminică: „E o glumă?”

VIDEO El este bărbatul găsit carbonizat într-o mașină din Oradea. Polițiștii iau în calcul varianta sinuciderii