Prajitura desteapta cu cacao! Incearca o reteta simpla, dar delicioasa!

Prajitura desteapta cu cacao! Incearca o reteta simpla, dar delicioasa!

Ti-e pofta de o prajitura buna? Incearca aceasta reteta care te va cuceri!

 

Ingrediente:
110 gr. unt
600 ml. lapte
120 gr. faina
45 gr. cacao
4 oua
150 gr. zahar
30 ml. cafea espresso (optional)
zahar praf si fructe pentru ornat
Mod de preparare:
Se topeste untul intr-o craticioara si se lasa deoparte sa se raceasca. Laptele se incalzeste si se lasa deoparte intr-un bol se amesteca faina si pudra de cacao. Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana cand devin crema; se adauga untul topit, cafeaua espresso (atentie sa nu fie foarte fierbinte!), faina amestecata cu pudra de cacao si laptele caldut; se mixeaza la viteza mica.
In compoziţia obţinuta se adauga treptat albusurile batute spuma. Compoziţia obţinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de dimensiuni 28 x 20 cm) si se pune la cuptor pentru aprox. 50 minute la foc mediu prajitura se taie abia dupa ce s-a racit foarte bine
Prajitura s-a separat foarte frumos: doua straturi de piscot subţire umplute cu o crema densa de cacao (ca si o budinca de cicolata puţin mai tare).
Sursa: wowbiz.ro

Ingrediente:

110 gr. unt
600 ml. lapte
120 gr. faina
45 gr. cacao
4 oua
150 gr. zahar
30 ml. cafea espresso (optional)
zahar praf si fructe pentru ornat

Mod de preparare:

Se topeste untul intr-o craticioara si se lasa deoparte sa se raceasca.

Laptele se incalzeste si se lasa deoparte intr-un bol se amesteca faina si pudra de cacao. Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana cand devin crema; se adauga untul topit, cafeaua espresso (atentie sa nu fie foarte fierbinte!), faina amestecata cu pudra de cacao si laptele caldut; se mixeaza la viteza mica. In compoziţia obţinuta se adauga treptat albusurile batute spuma. Compoziţia obţinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de dimensiuni 28 x 20 cm) si se pune la cuptor pentru aprox. 50 minute la foc mediu prajitura se taie abia dupa ce s-a racit foarte bine

Prajitura s-a separat foarte frumos: doua straturi de piscot subţire umplute cu o crema densa de cacao (ca si o budinca de cicolata puţin mai tare).

Sursa: wowbiz.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Mihai Gâdea, amintiri din copilărie și adolescență „Nu eram cuminte”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Mirabela Dauer, deschisă, dar emoționată cu privire la boala de care a suferit! În ce sau în cine și-a pus aceasta bazele, în toată acea perioadă dificilă? "Am învățat să nu mai ofer atât de mult suflet!"

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru