Prăjitura desertul casei, după rețeta prezentatoarei Iuliana Tudor


Iată cum se pregătește desertul preferat al prezentatoarei TV.


In articol:

Iuliana Tudor duce mai departe o rețetă specială pe care a moștenit-o de la mama și de la bunica sa. Prezentatoarea TV a dezvăluit cum pregătește desertul casei, care nu lipsește de pe masa niciunui eveniment important din familia sa.

Această prăjitură specială este extrem de apreciată de către toată familia și este foarte ușor de pregătit. Iată de ce ingrediente aveți nevoie:

BLAT
1 cană de zahăr
1 cană de apă
1 ou
½ cană de ulei
1 lingură bicarbonat stins
½ linguriță amoniac
făină.

CREMĂ
1 pachet de unt
100 g zahăr pudră
500 ml lapte
3 linguri de făină
gem de prune
nucă pisată.

MOD DE PREPARARE:
'½ cană de zahăr se pune la ars pe foc mic într-o cratiță până se face maro la culoare. Se stinge apoi cu o cană de apă și se lasă la rece. Separat, se freacă un ou cu ½ cană zahăr peste care se adaugă ½ cană de ulei, cu mișcări ușoare, să nu se taie, 1 lingură bicarbonat stins, ½ linguriță amoniac și făină – cât cuprinde.

De aici ar trebui să iasă 4 foi de prăjitură care se coc pe fundul tăvii, până se rumenesc pe margine. Pentru cremă aveți nevoie de: un pachet de unt care se freacă (după ce se scurge apa din el) cu 100 g zahăr pudră și se lasă deoparte.

Apoi, jumătate de litru de lapte cu 3 linguri făină se amestecă într-o cratiță la foc mic până capătă consistență de ciulama. Când s-a răcit, în amestec se încorporează crema de unt.

Citeste si: Tort Pavlova cu mascarpone și fructe de pădure. Rețeta unui deliciu

Citeste si: Rețeta de tort buturugă. Cum prepari unul dintre cele mai apreciate torturi din lume

Citeste si: 5 rețete super simple de cocktail-uri pentru petrecere

Cum se montează prăjitura

Când s-au răcit ingredientele, se pregătește prăjitura: se pune o foaie de prăjitură, un strat de cremă, un strat de gem de prune peste care presărăm nucă, apoi iar o foaie de prăjitură, un strat de cremă, apoi gem și tot așa. Prăjitura se pune la presat până a doua zi, să se întrepătrundă toate componentele. Poftă bună!', le-a urat Iuliana Tudor fanilor săi.


Abonează-te pe

Citește și:

10 rețete de ouă umplute senzaţionale!

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Tort Pavlova cu mascarpone și fructe de pădure. Rețeta unui deliciu

Cinci sfaturi pentru alegerea incaltamintei de iarna pentru copii

Cum faci cel mai pufos cozonac, după o rețetă veche de peste 150 de ani

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

Transferul de grăsime proprie în buze, obraji sau cearcăne, o procedură modernă! Specialistul Kfetele.ro explică!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri