Prajitura de post cu gem si nuca! Nu ai mai mancat ceva asa bun pana acum!

Prajitura de post cu gem si nuca! Nu ai mai mancat ceva asa bun pana acum!

Aceasta prajitura de post cu gem si nuca este delicioasa si se prepara usor.

 

Ingrediente: 10 linguri sifon (apa minerala), 10 linguri ulei, 10 linguri zahar, 1 lingurita amoniac stins cu otet, 1 lingurita zahar pudra, faina cat cuprinde.
Ingrediente crema I: 4-6 linguri nuci tocate marunt (sau macinate), 3-4 linguri gem (gros) caise (ori capsuni, zmeura).
Ingrediente crema II: 2 pachete margarina vegetala, 6 linguri zahar (sau mai multe dupa gust), 1 lamaie (pentru zeama si coaja), 7 linguri gris.
Preparare aluat: Din ulei, sifon, zahar si amoniac, amestecate bine, peste care s-a pus faina in ploaie, se prepara un aluat care se coace, in foi de grosimea unui deget, intr-o tava unsa cu ulei.
Preparare crema I: Totul se amesteca pana se face o pasta perfect omogena.
Preparare crema II: Margarina inmuiata se amesteca cu zahar, se adauga grisul fiert, zeama de lamaie si coaja de lamaie taiata marunt. Se amesteca bine pana s-a omogenizat.
Preparare placinta: Pe prima foaie de prajitura se pune un strat din crema I. Pe a doua foaie se pune crema II, preparata ca mai sus, pe a treia foaie iarasi crema I. Se acopera cu a patra foaie, si se presara zahar pudra. Se serveste dupa 6-7 ore.
Sursa
Sursa foto

Ingrediente: 10 linguri sifon (apa minerala), 10 linguri ulei, 10 linguri zahar, 1 lingurita amoniac stins cu otet, 1 lingurita zahar pudra, faina cat cuprinde.

Ingrediente crema I: 4-6 linguri nuci tocate marunt (sau macinate), 3-4 linguri gem (gros) caise (ori capsuni, zmeura).



Ingrediente crema II: 2 pachete margarina vegetala, 6 linguri zahar (sau mai multe dupa gust), 1 lamaie (pentru zeama si coaja), 7 linguri gris.

Preparare aluat: Din ulei, sifon, zahar si amoniac, amestecate bine, peste care s-a pus faina in ploaie, se prepara un aluat care se coace, in foi de grosimea unui deget, intr-o tava unsa cu ulei.

Preparare crema I: Totul se amesteca pana se face o pasta perfect omogena.

Preparare crema II: Margarina inmuiata se amesteca cu zahar, se adauga grisul fiert, zeama de lamaie si coaja de lamaie taiata marunt. Se amesteca bine pana s-a omogenizat.

Preparare placinta: Pe prima foaie de prajitura se pune un strat din crema I. Pe a doua foaie se pune crema II, preparata ca mai sus, pe a treia foaie iarasi crema I. Se acopera cu a patra foaie, si se presara zahar pudra. Se serveste dupa 6-7 ore.

Sursa
Sursa foto

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ion Drăgan, destăinuiri din copilărie. Cum a arătat momentul de care s-a bucurat cel mai mult: „Nu aveam nici pantaloni.”

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Mesajul pe care l-a transmis Dan Negru românilor care au dat buzna în mall-uri, în a doua zi de Crăciun: „Ieslea din grajdul lui Iisus e tot mai departe de noi.”

Veronica, pe cale să ia o decizie radicală în relația cu Ahmed: „O să pun punct”. Incredibil ce se va întâmpla în „Casa iubirii”, în ediția de sâmbătă, 27 decembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate