Prăjitură cu pere şi zahăr ars. Reţeta este mai simplă decât ai crede


O prăjitură cu pere şi cremă delicioasă de zahăr ars, după o reţetă mai simplă de cât ai crede.

INGREDIENTE

esenţă de vanilie

200 g zahăr pentru ars

1 praf sare

10 linguri zahăr

6 ouă

500 ml lapte

10 pere mici

Pentru crema de zahăr ars:

5 linguri făină

1 plic zahăr vanilat

1 praf sare

5 linguri zahăr pudră

5 linguri unt topit

6 ouă

Pentru blat:

100 ml lichior de migdale

coaja de la o lămâie

zeama de la o lămâie

PREPARARE

1. Pentru cremă, se topeşte zahărul. Se caramelizează uniform, astfel încât să nu mai rămână cristale pe margini.

2. După ce s-a topit, se lasă deoparte şi se bat ouăle într-un bol, cu zahărul şi laptele cald. Se toarnă peste zahărul caramelizat şi se amestecă încontinuu.

3. Pentru blat, se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu zahărul pudră, se adaugă gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, untul topit şi făina cernută. Se toarnă în forma specială şi se întinde pe margini.

4. Se toarnă apoi compoziţia de cremă de zahăr ars şi se bagă în cuptor la 140°C.

5. Între timp, se curăţă perele, se stropesc cu lichiorul, zeama de lămâie şi coaja, esenţa de vanilie şi se fierb la baie de aburi. Se răcesc şi se bagă în crema de zahăr înainte ca aceasta să formeze o crustă. După ce au stat suficient în cuptor, se scoate tava şi se răcoreşte. Se serveşte ornată cu mentă.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Cooking

Prăjitură rapidă cu biscuiți și frișcă - simplă, delicioasă și fără coacere!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri