Prajitura cu nes, bezea si caise trase in ciocolata


Va recomandam un desert deosebit: Prajitura cu nes bezea si caise trase in ciocolata.
Mod de preaprare Prajitura cu nes, bezea si caise trase in ciocolata
Se freaca galbenusurile cu un praf de sare, cu untul, zaharul, laptele turnat cate putin, nesul, esenta si la urma faina amestecata cu un praf de copt. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, se toarna compozitia si se da la copt 5 minute la foc iute si inca 15 minute la foc potrivit.
Intre timp pregatim bezeaua mixand bine albusurile cu un praf de sare si cu zaharul turnat treptat pana ce obtinem o bezea tare.
Caisele se baga 2-3 minute in apa clocotita apoi se curata de pielita si se trec prin ciocolata topita la bain marin. Se dau la rece.
Se scoate blatul din cuptor, se traseazaa cu lama unui cutit niste patrate si apoi in fiecare se face cu posul cate un cuib din bezea. Se mai da la cuptor inca 2 m,inute, la foc mic pana se rumeneste un pic bezeaua. Se scoate si se taie in patrate iar dupa ce s-au racit se pune in fiecare cuib de bezea cate o jumatate de caisa trasa in ciocolata.
Ingredientele si cantitatile le gasesti aici.

Abonează-te pe

Citește și:

Cum se face cea mai buna zacusca ardeleneasca, reteta ca la mama acasa

Imagini interzise minorilor! Vedetă din România, filmată în timp ce făcea amor

Cartofi copti de doua ori cu sos delicios - Reteta incredibil de buna

Paste cu legume si condimente - reteta de post

Petre Roman, următorul invitat, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, marți, 26 ianuarie, de la ora 22:30, la Kanal D!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Alexandru Zănoagă de la Puterea dragostei vrea la Survivor România

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri