Prăjitură cu ciocolată şi cafea – un desert aromat, cremos şi rafinat


Prăjitură cu ciocolată şi cafea – un desert aromat, cremos şi rafinat

Pentru blatul cu nuci si ciocolata:

200 gr de unt moale;
140 gr de zahar;
4 oua;
100 gr de nuci maruntite;
150 gr de ciocolata neagra.

Pentru blatul mousse de ciocolata cu lapte:

300 gr de ciocolata cu lapte;
400 ml de smantana pentru frisca (300 ml + 100 ml).

Pentru blatul mousse de cafea cu mascarpone:

280 ml de smantana pentru frisca;
100 gr de ciocolata alba, maruntita;
280 gr de crema de branza mascarpone;
3 linguri de cafea solubila dizolvata in 2 linguri de apa fierbinte.

Pentru glazura ganache de ciocolata si cafea:

200 gr de ciocolata neagra maruntita;
200 ml de smantana pentru frisca;
1 lingura de cafea solubila.

Mod de preparare:

Pregatiti baltul cu nuci si ciocolata. Amestecati intr-un vas mare untul si zaharul. Apoi incorporati ouale. Nu trebuie batute, doar amestecati ingredientele pana obtineti o compozitie omogena. Topiti ciocolata in cuptorul cu microunde. Lasati-o sa se racoreasca putin, apoi adaugati-o in compozitia de unt si oua, amestecati pana la omogenizare. Adaugati nucile si amestecati bine.

Citeste continuarea pe https://culinar.bzi.ro 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Părintele Visarion Alexa, despre ce nu ai voie să faci în postul Crăciunului! Este mare păcat: „E un exercițiu teribil pentru noi toți”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri