Prăjitură cu biscuiți, brânză și căpșuni. “Este un desert sănătos, gustos și foarte simplu de făcut.”

Prăjitură cu biscuiți, brânză și căpșuni. “Este un desert sănătos, gustos și foarte simplu de făcut.”
Prăjitură cu biscuiți, brânză și căpșuni. “Este un desert sănătos, gustos și foarte simplu de făcut.”

Desertul perfect pentru vară, realizat doar din câteva ingrediente.

Un desert perfect pentru vară, realizat doar din câteva ingrediente, a fost pregătit de o maica de la mănăstire, iar întreaga rețetă a fost dezvăluită în detaliu pentru Trinitas.

Ingrediente:

  • 500 ml frișcă lichidă
  • 200 g zahăr
  • 500 g brânză de vaci
  • 500 g căpșuni
  • un praf de sare
  • zahăr vanilat
  • 250 g unt
  • 200 g biscuiți
  • zahăr pudră

Cum se realizează compoziția pentru prăjitura fără coacere

Citește și: Chec Naturalia, rețeta maicilor de la Mănăstirea Tisa Silvestri. “Se pune miez de nucă întreg deasupra.”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Chec cu semințe de mac și cireșe. Aduce un răsfăț dulce și plăcut care completează o masă de familie!

Maica începe prin a bate frișca, pe care o lasă la frigider să se răcească, iar apoi face compoziția din căpșuni, brânză și biscuiți, pe care le bagă la blender. Crema trebuie să fie o pastă omogenă, peste care se adaugă biscuiți și se amestecă până când se însiropează.  “Pregătim o prăjitură cu brânză și căpșuni, aș spune un crunch cu brânză și căpșuni.

Mai întâi batem frișca să avem timp să se răcească, iar mai apoi ne vom ocupa de căpșuni, brânză și biscuiți. După ce am făcut frișca cu zahăr, o vom pune la frigider și ne ocupăm celelalte ingrediente. Vom pune brânza de vaci. Brânza de vaci poate fi înlocuită cu mascarpone sau urdă. Punem și căpșunile, care pot fi înlocuite cu fragi, cu mure, caise, vișine și alte fructe, un praf de sare, zahărul vanilat și untul.
Acum băgăm totul la blender. Crema noastră de brânză cu căpșuni trebuie să arate cam așa. Avem nevoie de o pastă mai cremoasă. Vom pune deoparte un pic de frișcă pentru ornat, apoi vom adăuga compoziția de brânză. Omogenizăm frișcă în compoziția de brânză, iar acum vom adăuga biscuiții în această cremă. De aceea se numește crunch de căpșuni cu biscuiți. Sunt fărâmițați cu mâna, un pic mai mari, să dea aspectul și efectul care ne trebuie nouă.”,
a povestit maica.

Citește și: Cine este favoritul săptămânii în „Casa iubirii”! „A fost o săptămână mai ciudată”. Andreea Mantea a anunțat cine este câștigătorul cecului- kanald.ro

Citește și: Diana Șoșoacă tună și fulgeră după publicarea rezultatelor exit-poll. Președinta SOS: „Voi cere anularea alegerilor parlamentare”- stirilekanald.ro

Cum ornează maica prăjitura și cât trebuie să stea la frigider

Acest desert este perfect pentru orice perioadă a anului, dar mai ales pentru vară, fiind unul răcoros. Se scoate frișca de la frigider, se amestecă cu întreaga compoziție de căpșuni, brânză și biscuiți, se pune într-o tavă pentru a se lăsa la frigider câteva ore, apoi se ornează cu frișcă, căpșuni și zahăr pudră.  “Acest desert se poate pregăti în orice perioadă a anului, deoarece căpșunile pot fi folosite atât proaspete, cât și congelate.

Aceste fructe extreme de versatile ne dă șansa să-l pregătim și iarna și în orice timp al anului. Este un desert foarte ușor, simplu recomandat special perioadelor de vară când sunt călduri și e un desert răcoros. Se mănâncă rece de la frigider. Amestecăm foarte bine până când se omogenizează biscuiții. Ei atrag umiditatea din compoziție, iar compoziția noastră devine un pic mai întărită, pentru a nu folosi gelatină.  Vom pune compoziția în tavă tapetată cu celofan și o punem în frigider, la rece. O rețetă foarte rapidă și foarte simplă. O punem în frigider pentru câteva ore, apoi se poate orna și se poate folosi. Este un desert sănătos, gustos și foarte simplu de făcut. Este o prăjitură fără coacere. Din frișca pe care am oprit-o vom face câteva ornamente deasupra și ne vom folosi și de căpșunile pe care le-am oprit. Cam așa arată prăjitura noastră, iar la final putem adăuga și puțin zahăr pudră. Deoarece prăjitură noastră e puțin acruță de la fructe, acest zahăr pudră va face o crustă ca de glazură.”, a mai povestit măicuța.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Chec Naturalia, rețeta maicilor de la Mănăstirea Tisa Silvestri. “Se pune miez de nucă întreg deasupra.”

Cum arăta Cristela Georgescu, în tinerețe. Imaginile au ajuns pe internet

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Andreea Bălan și Victor Cornea s-au logodit în secret? Indiciul din postarea artistei

FOTO Ce mesaje a primit Getuța de la mama Geta și Ileana, după ce a anunțat că bebelușul se lasă așteptat. “Ești divină!”

Cum arată inelul primit de Christina Ich de la iubitul ei! Aceasta ar fi fost cerută în căsătorie cu o bijuterie care costă jumătate de milion de euro

Ionuț Cobzaru, șeful de post de la Dumești, este polițistul care s-a împușcat. S-a sinucis din cauza...


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies