Plăcintă de cartofi cu prosciutto și parmezan! Rețeta Gabrielei Cristea pentru un mic-dejun mai sofisticat

Plăcintă de cartofi cu prosciutto și parmezan! Rețeta Gabrielei Cristea pentru un mic-dejun mai sofisticat
Plăcintă de cartofi cu prosciutto și parmezan! Rețeta Gabrielei Cristea pentru un mic-dejun mai sofisticat

Află din rândurile următoare care este rețeta de plăcintă de cartofi cu prosciutto și parmezan a Gabrielei Cristea.

Gabriela Cristea este foarte activă pe rețelele de socializare, acolo unde păstrează legătura cu urmăritorii săi din mediul online. Soția lui Tavi Clonda este și o bucătăreasă iscusită, lucru pe care l-a dovedit prin preparatele sale delicioase. De data aceasta, prezentatoarea TV a împărtășit cu urmăritorii săi din mediul online rețeta sa de plăcintă de cartofi cu prosciutto și parmezan.

Dragilor, astăzi o să gătesc o plăcintă, o plăcintă mai sofisticată, așa de cartofi, care este foarte bună pentru micul dejun și pe care puteți să o preparați la voi acasă foarte, foarte ușor

și rapid. Ingredientele sunt unele foarte simple și altele foarte sofisticate, cum ar fi prosciutto crudo sau cum ar fi parmezanul, care nu sunt de proveniență românească. Avem cartofii, mai avem unt topit, ulei de măsline, piper și sare .”, a spus Gabriela Cristea. 

Rețetă de plăcintă de cartofi cu prosciutto și parmezan 

Citește și: Rețeta de lipie crocantă cu ou a Gabrielei Cristea! O idee de mic dejun rapid și gustos

Citește și: Creme Brullee ca la Gabriela Cristea acasă. Care este secretul prezentatoarei TV pentru această delicatesă

Ingrediente

Potrivit informațiilor oferite de Gabriela Cristea, pentru a prepara plăcinta avem nevoie de următoarele ingrediente:

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

  • prosciutto crudo
  • parmezan
  • cartofi
  • unt topit
  • ulei de măsline
  • piper și sare

Mod de preparare:

Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, procesul de preparare a acestei rețete. Nu este deloc greu, dacă respectați indicațiile sale, iar rezultatul va fi cu siguranță unul delicios.

E momentul să ne apucăm de treabă. Începem prin a curăța cartofii. Eu am ales cartof special pentru prăjit, așa că să începem. Dăm cartofii prin răzătoare, trebuie să fie foarte mici și foarte fini.

După ce am ras cartofii, îi punem într-o sită pentru că va trebui să-i spălăm foarte bine, să scoatem din ei cât mai mult amidon posibil.

După ce terminăm cu spălatul, îi lăsăm să se scurgă bine. E momentul să-i și uscăm. Răsturnăm peste o hârtie de bucătărie și ii punem cât mai întinși posibil, ca această hârtie să absoarbă cât mai bine din apa din cartofi. Ei trebuie să fie practic uscați ca să se prăjească bine.

Cât timp se usucă acești cartofi, noi radem și o porție zdravănă de parmezan ca să avem toate ingredientele pregătite.

O bucată de unt am să o tot pentru microunde. Am topit așadar untul și îl punem cartofi, vedeți că el trebuie să curgă.

Citește și: Imagini apocaliptice din Capitală! Grindina și vijeliile au făcut prăpăd joi noapte: străzi inundate, copaci căzuți și sute de locuințe afectate- kanald.ro

Citește și: "Era sânge, era casa groazei!"- Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere- stirilekanald.ro

Adăugăm un strop de sare, nu foarte multă, pentru că oricum avem parmezan și piper, și amestecăm bine ca untul să pătrundă peste tot peste cartofi. Plăcinta noastră este ca și făcută. Am încins bine o tigaie și punem un strop de ulei de măsline. Și acum luăm cartofii și îi presam in tigaie.

Facem primul strat, după care venim cu jumătate din cantitatea de parmezan. Și acum așezăm și prosciutto pe care l-am desfăcut încet. Deasupra punem iarăși parmezan si alt strat de cartofi, ca să închidem practic.

Acum nu știu cât să vă zic să prăjiți plăcinta asta. Trebuie să vă orientați și voi și o să fac operațiunea cea mai grea, cea mai dificilă. Practic, să întoarcem plăcinta.

E momentul să și tăiem plăcinta și se taie foarte frumos și să mergem cu ea la masă .”, a spus Gabriela Cristea, pe pagina sa de Facebook.  

 



Citește și:

Ce poți mânca dacă ai bilă leneșă? Regim alimentar bilă leneșă

„Eu nu pun murături cu conservanți, ci folosesc conservanți naturali” Rețeta de murături asortate a Gabrielei Cristea! Trucurile utile ale vedetei pentru cele mai bune murături

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!

Saveta Bogdan, colaborare cu Jador? Cântăreața de muzică populară este deschisă la noi orizonturi

Iancu Sterp lămurește zvonurile conform cărora s-ar fi despărțit de iubita sa, Denisa Coțolan: „Am făcut un vlog atunci în care am spus că ne-am despărțit și am explicat de ce.”

Ștefania, afectată de conversațiile bulversante care au apărut în mediul online despre Cosmin! „S-ar părea că ar avea pe cineva afară!” Iată cum a reacționat concurentul și ce controverse s-au iscat în Casa iubirii

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies