Pizza cu blat făcut în casă reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Pizza cu blat făcut în casă. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Pizza cu blat făcut în casă, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Pizza cu blat făcut în casă
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Pizza cu blat făcut în casă, absolut delicioase, în doar 13 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Pizza cu blat făcut în casă este de 15 minute
Timp de preparare – 15 minute
Timp total – 30 de minute
Rețeta de Pizza cu blat făcut în casă este pentru 8 persoane
Ingrediente – Pizza cu blat făcut în casă
Pentru blat:
- 3 căni de făină albă
- 1 cană de apă călduță
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de drojdie uscată
- 1 linguriță de zahăr
- 1 linguriță de sare
Pentru umplutură:
- O jumătate de cană de sos de roșii
- 2 căni de brânză mozzarella, tăiată felii
- 1 ceapă roșie mare, tăiată felii subțiri
- 1 ardei gras verde, tăiat felii subțiri
- 6 felii de salam
- 2 roșii, tăiate felii subțiri
- Pătrunjel proaspăt tocat, pentru decor
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane.
Mod de preparare - Pizza cu blat făcut în casă
Pasul 1. Începe prin pregătirea blatului. Într-un bol mare, amestecă 3 căni de făină albă, o lingură de drojdie uscată, o linguriță de zahăr și o linguriță de sare.
Pasul 2. Pune aluatul pe o suprafață curată și frământă timp de aproximativ 10 minute, până când devine elastic și nu mai este lipicios.
Pasul 3. Pune aluatul în bolul acoperit cu un prosop curat și lasă-l să crească timp de cel puțin o oră, până când își dublează volumul.
Pasul 4. Preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius și unge o tavă de pizza cu ulei de măsline.
Pasul 5. Pregătește umplutura amestecând o jumătate de cană de sosul de roșii cu 1 lingură de ulei de măsline.
Pasul 6. Taie salamul în felii subțiri, în funcție de preferințe.
Pasul 7. Împarte aluatul în două și întinde fiecare jumătate pe o suprafață curată, astfel încât să formeze două cercuri. Pune fiecare cerc de aluat în tavă de pizza unsă și presează ușor aluatul pe margini.
Pasul 8. Pune sosul de roșii peste fiecare cerc de aluat și întinde uniform.
Pasul 9. Adaugă feliile de salam, cele 2 căni de brânză mozzarella tăiată felii, 2 roșii tăiate felii subțiri, o ceapă roșie mare, tăiată felii subțiri și 1 ardei gras verde, tăiat felii subțiri, peste fiecare pizza.
Pasul 10. Pune tavă în cuptor și coace timp de 12-15 minute sau până când blatul devine aurit și umplutura este topită și încep să se rumenească.
Pasul 11. Scoate tava din cuptor și lasă pizza să se răcească timp de 5 minute înainte de a o tăia în bucăți.
Pasul 12. Pune pătrunjel proaspăt tocat deasupra și servește-o caldă.
Pasul 13. Pizza cu blat făcut în casă și salam, sos de roșii, bucăți de mozzarella, felii de roșii, ceapă, ardei gras și pătrunjel deasupra este o rețetă delicioasă și simplu de făcut. Blatul făcut în casă oferă rețetei un gust autentic și rustic.
Pizza cu blat făcut în casă este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!