Nicoleta Voica a explicat, pas cu pas, cum pregătește piftia ca în Banat.
Iubită pe scenă, pentru felul în care transmite mai departe muzica și portul popular, Nicoleta Voica nu lipsește de la evenimente și emisiuni TV, acolo unde reușește să încânte pe toți cei care o ascultă. La fel de iubită și îndrăgită este artista și atunci când nu poartă costumul popular, ci șorțul, intrând în bucătărie și aducând în fața iubitorilor gastronomiei gusturi inedite și autentice, specifice zonei. Rețelele ei de socializare devin adevărate bucăți din revistele culinare, așa că atunci când vine vorba de un sfat sau de un nou truc, nu ezită să îl împartă.
Cum pregătește Nicoleta Voica piftia?
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- Un cocoș
- Apă
- Sare
- Piper
- 2 cepe
- 3 morcovi
- O țelină
- 3 plicuri gelatină
De această dată, artista a pregătit piftie sau cotoroage, așa cum mai este numită în zonă, astfel că a început prin a pune la fiert un cocoș, într-o oală de 15 l de apă, cât să-l acopere. Vine cu ceapă, morcovi și o țelină, pe care o scoate după o oră, iar întreaga compoziție stă la fiert timp de 5 ore, la foc mic. Când întreaga carne se desprinde de pe os, scoase oasele, adaugă 3 plicuri de gelatină și pune totul în vase.
“Pregătesc răcituri, piftie, cotoroage cum le zicem noi. Și cum mie îmi plac astea de cocoș, vă arăt cum le fac eu. Am pus un cocoș întreg la fiert, într-o oală de 15 l de apă. Am pus apa până peste el și înăuntru am pus sare, piper, 3 morcovi, 2 cepe, pentru că ceapa dă gust bun. Am tăiat și o țelină pe care am scos-o ulterior după o oră de fiert.