OTRAVIREA LENTĂ A OMENIRII. Glutamatul de sodiu ne distruge incet, dar sigur. Studiile detaliate trag un semnal de alarmă


OTRAVIREA LENTĂ A OMENIRII. Glutamatul de sodiu ne distruge incet, dar sigur. Studiile detaliate trag un semnal de alarmă

Intr-un raport prezentat in fata comisiei de experti pentru aditivi alimentari din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi intitulat „Otrăvirea lentă a omenirii” („The Slow Poisoning of Mankind”), cercetătorul John Erb a rezumat sute de studii ce au tratat în ultimii 50 de ani efectele glutamatului de monosodiu asupra animalelor şi oamenilor.

Aşadar, cu toate că guvernele au la dispoziţie o largă bibliografie ştiinţifică privind efectul nociv al glutamatului, nu iau nici o măsură măcar de a informa populaţia, dacă nu şi de a interzice această otravă cu efect întârziat.

În acelaşi timp, la comandă, din când în când, mai-marii şi responsabilii cu sănătatea publică luptă înverşunat pentru a proteja sănătatea publică prin vaccinuri. De ce?

De ce mâncăm fără să ne mai putem opri, până ajungem obezi?

Potrivit cercetătorilor F. Bellisle şi M. Monneuse, un procent de 0,6% glutamat de monosodiu (MSG) este suficient pentru a-i determina pe oameni să mănânce tot mai mult şi mai repede; se pare că în jur de 6% din dieta zilnică a unei persoane ar putea fi alcătuită din MSG. Aceasta înseamnă că, la un consum de două kilograme de alimente pe zi, un adult sau un copil ar primi o doză de 12 grame de glutamat de monosodiu: o astfel de doză este suficientă pentru a omorî un şobolan de un kilogram (cf.

JECFA Toxicology Study, FAO Nutrition Meetings Report Series, 1974, No. 53).

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 


Abonează-te pe

Citește și:

Veşti proaste pentru femeile din România: creşte vârsta de pensionare!

Veste tristă! Ce s-a întâmplat cu marea actriță Carmen Tănase!

Tu te-ai gândit vreodată la asta? Iată ce se întâmplă când pui ulei în cafea! Sigur vei încerca şi tu

O reţetă delicioasă de musaca grecească din ciuperci, cartofi şi dovlecei

Cum a reuşit Adelina Pestriţu să slăbească după naştere 14 kilograme în 3 luni: uite ce a făcut în fiecare zi

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena 2021. Trimite MESAJE, URĂRI şi idei de FELICITĂRI pentru prieteni, familie, colegi, profesori, șefi pe data de 21 mai 2021!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri