Iată cum se pregătește orez cu legume și piept de pui, o rețetă simplă a Ginei Bradea, dar extrem de gustoasă.
Gina Bradea este una dintre cele mai îndrăgite creatoare de conținut culinar din România, iar rețetele sale sunt extrem de apreciate de toți cei care o urmăresc în fiecare zi. Fie că este vorba despre mâncare gătită, de prăjituri sau de murături, Gina Bradea oferă sfaturi detaliate chiar și pentru gospodinele începătoare.
De data aceasta, Gina Bradea a prezentat rețeta sa de orez sârbesc și a dezvăluit pas cu pas cum îl pregătește, pentru a fi apreciat de întreaga familie. Aceasta preferă să gătească orezul sârbesc cu piept de pui la cuptor și nu pe aragaz, pentru a permite orezului să se umfle suficient și să fie învăluit de aroma celorlalte ingrediente.
„Simțiți aroma? Abia am scos cratița din cuptor cu minunăția asta de pilaf sârbesc cu piept de pui! Acum am publicat reteta. Eu ceva de genul ăsta mănânc, fără grăsimi, dar foarte gustos. Și e gata într-o oră, fără multă muncă si arata grozav de bine. ”, a scris Gina Bradea pe contul său de Tik Tok, alături de rețeta completă.
Pentru a pregăti orez sârbesc cu piept de pui, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente
- 2 bucăți de piept de pui
- 2-3 linguri de ulei
- 2 căței de usturoi
- câteva felii de ardei iute
- 2 cepe
- 1 morcov mare
- 1 ardei kapia sau gras
- 1 bucățică de țelină și pătrunjel rădăcină (tăiate cubulețe, cam 150 g)
- 4-5 roșii (se poate pune și o gogonea)
- 1 cana de orez cu bob lung
- 3 căni de apă
- sare
Mod de preparare:
"Tăiem pieptul de pui cubulețe, 2-3 linguri de ulei pus la încins, 2 căței de usturoi, câteva felii de ardei iute se pun în tigaia încinsă, pieptul de pui tăiat cubulețe. Când începe puiul să se rumenească, adăugăm 2 cepe, 1 morcov mare sau doi mai mici, un ardei kapia sau 1 ardei gras, lăsăm la foc timp de 3-4 minute, cât să se înmoaie puțin legumele. Adăugăm și bucățica de țelină și pătrunjel rădăcină tăiate cubulețe, cam 150 de grame în total. 4-5 roșii le dăm pe răzătoarea mare, eu pun și o gogonea. Punem deasupra amestecul de legume și carne, o cană de orez bine spălat, 3 căni de apă, sare, o linguriță cu vârf și încă o linguriță rasă. Punem capacul și mergem la cuptor. Este gata pilaful nostru, am pus verdeață deasupra, așa arată”, a dezvăluit Gina Bradea, alături de rezultatul final.