Obiceiuri la care trebuie sa renunti ca sa scapi de balonare

Unele mic obiceiuri pe care le avem in fiecare zi pot sa aiba un impact semnificativ asupra modului in care functioneaza sistemul digestiv.

Nu manca iaurt seara

In special iaurtul cu fructe trebuie evitat seara, deoarece el contine zahar si va amplifica senzatia de balonare pe care o vei simti si dimineata la trezire. Chiar si iaurtul simplu contine lactoza, care este zaharul natural din lactate, insa este destul de dificile de digerat pentru organismul uman, favorizand astfel senzatia de balonare.

Nu face dus fierbinte inainte de culcare

Este bine sa faci dus cu apa rece sau calduta seara inainte de culcare. Acest obicei scade temperatura corpului, stimuleaza grasimea bruna si vei arde mai multe calorii. Chiar daca poate iti este incomod sa faci dus cu apa rece, macar incearca sa ramai la apa calduta. De asemenea, temperatura din dormitor nu trebuie sa fie peste 20 de grade Celsius pe timpul noptii.

Nu te culca fara sa faci cateva genuflexiuni seara

Opt minute de genuflexiuni facute seara pot sa reduca senzatia de balonare. Acest obicei va aduce o multime de beneficii daca il respecti in fiecare seara. Poti sa faci genuflexiunile cu doua gantere in maini, in cat mai multe repetari, cu pauze de 20 de secunde cand obosesti. Insa, trebuie sa faci cat mai multe in cele 8 minute de antrenament. Dimineata te vei trezi mai usoara si fara senzatia neplacuta de balonare.

Sursa: eva.ro

viewscnt

Pentru tine

Parteneri