Află din rândurile următoare cum prepară Mirela Vaida rețeta de poale-n brâu moldovenești.
Mirela Vaida este o mămică gospodină, care mereu pregătește cele mai gustoase preparate pentru familia sa. De data aceasta, prezentatoarea TV a gătit un desert tradițional moldovenesc: poale-n brâu.
Rețeta de plăcinte poale-n brâu moldovenești a Mirelei Vaida
Ingrediente:
Potrivit informațiilor oferite de Mirela Vaida, pentru aluat avem nevoie de următoarele ingrediente:
- un kilogram de făină;
- un praf de sare;
- zahăr;
- un cubuleț de drojdie;
- unt;
- două gălbenușuri de ou;
- lapte cald.
Pentru umplutură ne trebuie următoarele ingrediente:
- un kilogram de brânză de vaci;
- stafide;
- coaja de la două lămâi;
- două ouă;
- zahăr vanilat;
- esență de rom;
- esență de vanilie;
- esență de lămâie;
- griș.
Mod de preparare:
Mirela Vaida a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Prima dată, vedeta a pregătit aluatul pentru plăcinte.
„ În aluat am pus un kilogram de făină. O să pun un pic de sar. Punem și un pic de zahăr. O să pun drojdia pe care am dizolvat-o în apă caldă.
Ulterior, prezentatoarea TV s-a ocupat de umplutura pentru plăcinte.
„ Am pus aici brânză de vaci, aproape un kilogram. O să pun stafide. Am ras și coaja de la două lămâi. Voi pune și două ouă întregi. O să mai pun și zahăr vanilat, că trebuie să fie dulce umplutura. Câteva picături de rom, un pic de esență de vanilie și încă un pic de esență de lămâie. Câteva linguri de griș, care să îngroașe compoziția. O să o las 10 minute înainte să o pun, ca acest griș să se umfle și să îngroașe un pic umplutura .”, a explicat Mirela Vaida.
Pentru a monta plăcinte, prezentatoarea TV a luat câteva biluțe de aluat, pe care le-a întins și le-a tăiat în formă de pătrat. În mijloc a pus umplutura, iar apoi a luat fiecare colț și l-a adus în centru.
„ Am luat câte puțin din aluat și ne apucăm să facem foile pentru plăcintă. Am pus și umplutura. O să le fac puțin mai mari și o să le las în tavă să mai crească încă 10 minute, timp în care o să dau drumul și cuptorului pentru preîncălzire. Am pus hârtie de copt în tavă. Să dau la 180 de grade încălzirea. Cu ou și cu ulei de măsline ung poalele în brâu, ca să fie rumene și le punem în cuptor. Voi pune plăcintele în cuptor și le las vreo 25-30 de minute. S-au făcut plăcintele și o să mai pun niște zahăr pudră pe deasupra. Vă doresc poftă bună !”, a explicat Mirela Vaida pe YouTube.