Noua boală a pus stăpânire pe Europa. Specialiștii avertizează: „Poate fi o posibilă reacție a coronavirusului...”


Specialiștii avertizează că noua boală care a pus stăpânire pe Europa, Kawasaki, poate fi o posibilă reacție dată copiilor de noul coronavirus.


In articol:

Medicii pediatri din Europa constată că, în ultima perioadă, au apărut numeroase cazuri de boală Kawasaki, care pot fi ca un simptom secudar al noului coronavirus, cazurile având legătură cu virusul care a dat peste cap umanitatea.

Citeste si: Prezentatoarea TV s-a umplut de răni, încercând să se ferească de coronavirus. Vezi ce a pățit faimoasa brunetă

Pediatrul Mihai Craiu i-a avertizat pe părinți că trebuie să acorde atenție sporită simptomelor cu care se confruntă copiii lor. Este vorba despre febră, inflamarea ganglionilor, secreții oculare, precum și umflături în zona membrelor inferioare și superioare. Specialistul a avertizat că dacă vă confruntați cu aceste manifestări, e imperios necesar să mergeți cu cel mic la medic.

„Suficient de repede înseamnă în primele patru-cinci zile de la debutul acestei maladii, în contextul celor cinci semne clinice majore asemănătoare de boală Kawasaki: febră mare mai multe zile, cinci sau pe acolo, să ai ganglionii umflaţi la gât, să ai conjunctivită, să ai ochii

ca şi cum ţi-ar fi intrat apă cu săpun în ei, nu să curgă cu puroi, să fie non-supurativă. Să ai ochii roşii-roşii, să ai buzele umflate şi crăpate şi să ai umflături la mâini şi la picioare, eventual cu erupţie,” a declarat Mihai Craiu, potrivit Mediafax.

Citeste si: Klaus Iohannis și Emmanuel Macron vor acționa în comun pentru construirea unui sistem de sănătate puternic în UE

boala kawasaki, kawasaki, coronavirus, copiii, specialiștii
boala kawasaki, kawasaki, coronavirus, copiii, specialiștii

Se crede că această maladie, Kawasaki, poate fi o reacție provocată de coronavirus

Deși primii medici care s-au confruntat cu această nouă boală au fost cei din Marea Britanie, specialiști din Franța, Spania, Italia sau Belgia au recunoscut simptomele și au mărturisit că s-au confruntat cu astfel de cazuri.

”Cei mai mulţi pacienţi cu tablou clinic de Kawasaki nu au serologie de Covid-19. Că e prea tarziu sa mai aibă anticorpi, e posibil. Profesorul francez de la Necker care îngrijeşte aceşti copii a spus că cei care au avut ceva care a semănat cu SARS Cov-2 au avut în urmă cu trei săptămâni. Apare, chiar dacă e legată de Covid, după vindecarea bolii iniţiale, la nişte săptămâni, nici nu mai ştii că nu ai avut boala dacă nu ai fost testat,” a continuat Mihai Craiu.

boala kawasaki, kawasaki, coronavirus, copiii, specialiștii
boala kawasaki, kawasaki, coronavirus, copiii, specialiștii

Medicii din Marea Britanie au dezvăluit că în ultimele câteva săptămâni, foarte mulți copii au fost internați la secțiile de Terapie Intensivă, cu afecțiuni grave și simptome neobișnuite, neasociate cu noul coronavirus. Potrivit BBC, acești copii manifestau umflarea organelor, cu simptome ce pot fi trecute drept gripă. Aceștia au emis o alertă, explicând că o parte dintre copiii diagnosticați cu noul coronavirus, au suferit și de o formă a bolii Kawasaki.

Citeste si: Vacanța de vis a solistei Lora, transformată într-un coșmar! Lora și Ionuț Ghenu sunt speriați de un alt virus!


Abonează-te pe

Citește și:

Prezentatoarea TV s-a umplut de răni, încercând să se ferească de coronavirus. Vezi ce a pățit faimoasa brunetă

De câte ori pe noapte face SEX Brigitte Pastramă! ”Este obsedat. Nu toată lumea e ca noi”

Vacanța de vis a solistei Lora, transformată într-un coșmar! Lora și Ionuț Ghenu sunt speriați de un alt virus!

Dalai Lama- scrisoare emoționantă dedicată întregii omeniri. Ți se face pielea de găină!

Avertisment de ultim moment! Cum te poți îmbolnăvi de coronavirus fără să intri în contact cu o persoană infectată sau o suprafață contaminată

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Oana Radu de la Bravo, ai stil!, probleme de sănătate din cauza dietelor!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri