Avertisment de ultim moment! Cum te poți îmbolnăvi de coronavirus fără să intri în contact cu o persoană infectată sau o suprafață contaminată


Experții chinezi au lansat un avertisment, cu privire la posibilitatea infectării fără să atingem o suprafață contaminată sau să intrăm în contact cu un bolnav.


In articol:

Se pare că noul coronavirus se transmite mai ușor decât se credea, iar infecția devine din ce în ce mai periculoasă. Cercetătorii chinezi au mărturisit că ne putem îmbolnăvi de coronavirus chiar dacă nu atingem o suprafață contaminată sau nu intrăm în contact cu o persoană infectată.

Citeste si: Profesorul Alexandru Rafila, despre redeschiderea școlilor: „Programul unităţilor de învăţământ trebuie regândit”

Astfel, experții chinezi au lansat un avertisment, potrivit căruia coronavirusul poate rămâne în aer, în locurile supraaglomerate, mai multe ore sau chiar zile. Cercetătorii din Wuhan au analizat probe de aer din două spitale diferite, iar rezultatele au demonstrat că virusul care provoacă îmbolnăvirea de coronavirus, SARS-CoV-2, a fost prezent în două zone predispuse la aglomerație.

Citeste si: Medicii sunt în alertă! Tot mai mulți copii, internați la Terapie Intensivă. Care este legătura cu COVID-19

avertisment, ultim moment, studii coronavirus, cercetătorii chinezi, coronavirus
avertisment, ultim moment, studii coronavirus, cercetătorii chinezi, coronavirus

Cum te poți îmbolnăvi de coronavirus, fără să intri în contact cu o persoană bolnavă/ suprafață contaminată?

Experții au descoperit că particulele virale pluteau în aerul toaletelor spitalului, care nu erau dotate cu sisteme mari de ventilație.

Astfel, având în vedere că în foarte multe toalete publice ventilația este relativ deficitară, medicii au conchis că virusul poate rămâne în aerul acestor încăperi o perioadă îndelungată.

Totodată, experții au găsit urme ale virusului, precum și concentrații mari ale acestui tip de particule, în încăperile în care personalul medical își depozitează echipamentele de protecție, pentru că există mult trafic. Mai mult decât atât, cele mai recente studii demonstrează și că virusul poate rămâne lipit pe îmbrăcăminte, ca mai apoi să ajungă în aer, în momentul în care echipamentele de protecție precum măști, mănuși sau combinezoane sunt îndepărtate.

Citeste si: Nu gura este poarta de intrare în corp a coronaviruslui! Descoperire uluitoare a medicilor olandezi


Abonează-te pe

Citește și:

Anunțul trist făcut de Nelu Tătaru: am putea rămâne în izolare și după 15 mai

Ți se rupe sufletul! Ce a pățit soția lui Benone Sinulescu după moartea artistului

S-a decis! Restaurantele și locurile de joacă rămân închise! News Alert

Profesorul Alexandru Rafila, despre redeschiderea școlilor: „Programul unităţilor de învăţământ trebuie regândit”

Nu gura este poarta de intrare în corp a coronaviruslui! Descoperire uluitoare a medicilor olandezi

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Transportul către superbul Istanbul, mai accesibil şi confortabil ca oricând. Cât costă biletul unei curse din Bucureşti

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri