Profesorul Alexandru Rafila, despre redeschiderea școlilor: „Programul unităţilor de învăţământ trebuie regândit”


Ce a transmis profesorul Alexandru rafila despre redeschiderea școlilor. Ce măsuri ar trebui luate imediat ce copiii se întorc în unitățile de învățământ.


In articol:

Alexandru Rafila a vorbit despre reînceperea școlii și despre modul în care va trebui să fie organizată activitatea școlară pentru a nu se îmbolnăvii copiii în perioada următoare.

Potrivit acestuia, Ministerul Educației trebuie să organizeze realuarea anului școlar, astfel încât elevii să poată să fie în siguranță, după aproape două luni în care au stat izolați în casă.

Elevii din școlile primare ar trebui să înceapă cursurile în a doua etapă. Eventual ei să fie înjumătățiți ca număr, iar prima tură să fie de dimineață și cea de-a doua de dupa-masă.

Profesorul Alexandru Rafila, măsuri despre redeschiderea școlilor
Profesorul Alexandru Rafila, măsuri despre redeschiderea școlilor

Citeste si: Raed Arafat, despre prelungirea stării de urgență după data de 15 mai: „Urmează să vedem impactul Paștelui”

„În ceea ce priveşte programul unităţilor de învăţământ, el trebuie regândit, în sensul că cel mai bine este să gândim o soluţie în care jumătate din efectivul claselor sau grupelor să fie prezent în acelaşi timp şi cred că lucrul ăsta se poate face fie printr-un program alternativ, fie prin prelungirea programului actual”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

Alexandru Rafila: Elevii foarte mici nu pot purta mască la școală

Elevii din clasele I-VIII sunt prea mici pentru a purta corect măștile de protecție, iar obișnuița lor de a se juca va face mult mai dificilă separarea lor. Profesorul Alexandru Rafila spune de asemenea că ar fi recomandat ca specialiștii în domeniu să realizeze niște ghiduri pentru directorii unităților de învătământ.

Citeste si: Coronavirus a făcut încă 7 victime în România. Bilanțul a ajuns la 608

„Sunt mici, nu înțeleg, nu putem să ne gândim că acest lucru (purtarea măștii - n.red.) este ușor de realizat. Probabil că o să trebuiască să ne gândim, să vedem exemple şi în alte ţări (…) şi putem să vedem, dacă aceste măsuri reprezintă o soluţie. Eu nu pot să recomand o decizie în momentul de faţă decât după ce ne documentăm foarte bine pentru că o decizie care nu este fundamentată poate să aibă implicaţii nebănuite.

Implicaţiile nu sunt legate de pericolul de îmbolnăvire a copiilor, pentru că copiii fac forme uşoare, dar copilul care merge acasă poate transmite boala unor alţi membri ai familiei. Asta este prolema”, a adăugat Rafila.

Profesorul mai este de părere că o clasă nu ar trebui să aibă mai mult de 15 elevi, iar pauzele nu trebuie să fie comune, ci decalate.


Citește și:

Raed Arafat, despre prelungirea stării de urgență după data de 15 mai: „Urmează să vedem impactul Paștelui”

Medicul Virgil Musta, dezvăluire importantă! Ce a descoperit în cazul pacienților tratați de Covid-19

Epidemiologul Emilian Popovici vine cu anunțul: "Că vor fi 7,000, că vor 8,000..."

Sfatul zilei de astăzi, marți 27 octombrie 2020. Taurii trebuie să aibă răbdare

Carismaticul Mehmet Ozan Dolunay, Cenk, din serialul “Nemilosul Istanbul”, schimbare radicala de look; Fanii au reactionat

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

Conturarea mandibulei! Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician, explică de ce apelează persoanele la această procedură

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri