Raed Arafat, despre prelungirea stării de urgență după data de 15 mai: „Urmează să vedem impactul Paștelui”


Ce a transmis secretarul de stat despre relaxarea măsurilor de restricție. Ce avem voie să face după data de 15 mai și ce este interzis.


In articol:

  Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a vorbit la Europa FM, despre relaxarea restricțiilor de circulație și despre cât de responsabili vor fi românii după data de 15 mai. Arafat spune că există și posibilitatea unui al doilea val epidemic, în toamnă sau iarnă.

   

  Raed Arafat spune că România nu poate să rămână cu măsuri restrictive nelimitate și că nu crede că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență după data de 15 mai.

  Citeste si: Medicul Virgil Musta, dezvăluire importantă! Ce a descoperit în cazul pacienților tratați de Covid-19

  “Măsurile anunțate sunt măsuri graduale, care vor fi luate începând cu 15 mai. Vor fi luate mai întâi, de exemplu, pe parte individuală. Există posibilitatea unor acțiuni fără să fie un impact major pe partea sănătății publice. Există grupuri de lucru, echipe de lucru care analizează în permanență ceea ce trebuie făcut.

  Citeste si: Adevărul despre gena care îi protejează pe români de coronavirus! Un profesor specializat în genetică din Timișoara a confirmat studiile belgienilor!

  Referitor la data de 15 mai, am ales-o raportându-ne și la faptul că atunci se încheie starea de urgență. La modul în care evoluează acum, nu văd această situație (prelungirea stării de urgență). Noi suntem stabili, există o creștere stabilă, există o stabilitate în ceea ce privește evoluția cazurilor zilnice.

  covid
  covid

  Sunt măsuri compensatorii, adică: ieșiți fără să trebuiască să spuneți unde ieșiți, dar tot maximum trei persoane, nu avem voie la cinematograf, nu se pot face nunți. Nu a fost o decizie pripită, nu apăr pe nimeni. Urmează să vedem impactul Paștelui, urmează să vedem cum evoluează numărul cazurilor. Nimeni nu este nebun să ia măsuri doar pentru că cineva presează sau dorește el anumite măsuri.

  Citeste si: Alexandru Rafila, anunț important despre redeschiderea școlilor și ridicarea restricțiilor

  Este normal să vedem ce fac alte țări și unde duc măsurile lor. În alte țări au fost restricții mai dure. Oamenii la noi au fost la lucru, nu a fost o interzicere totală a ieșirii din casă, ci doar o limitare a ieșirii. Ne vom consulta cu celelalte țări.

  Avem conexiuni la OMS care ne dau informații despre alte țări, România nu va ieși din context. Noi am luat măsuri cu mult înainte față de alții. Asta nu înseamnă că în valul doi scăpăm noi, pentru că există și această ipoteză, să vină un al doilea val epidemic”, a declarat Raed Arafat.


  Abonează-te pe

  Citește și:

  Medicul Virgil Musta, dezvăluire importantă! Ce a descoperit în cazul pacienților tratați de Covid-19

  Unde a dispărut iubita lui Reghecampf! Antrenorul a fost surprins singur

  Alexandru Rafila, anunț important despre redeschiderea școlilor și ridicarea restricțiilor

  DESCOPERĂ: Cine este NICOLETA DRAGNE. Biografie: dată nașterii, relații amoroase, copil, ocupație

  DESCOPERĂ: Cine este și ce vârstă are MIHAI PETRE

  Clipul zilei pe KFETELE.RO:

  DISTRIBUIE
  acest articol

  Vedete

  DESCOPERĂ: Cine este Dr. WARGHA ENAYATI. Biografie: data nașterii, afacere, profesie, copii

  Citește mai departe

  Te-ar putea interesa si...

  Parteneri
  Pentru tine
  Din Informatiile zilei
  Parteneri