Alexandru Rafila, anunț important despre redeschiderea școlilor și ridicarea restricțiilor


Ce a dezvăluit profesorul Alexandra Rafila despre măssurile care vor fi luate pentru perioada care urmează,


In articol:

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre ridicarea restricțiilor și despre redeschiderea școlilor. Acesta a dezvăluit că după data de 15 mai vor mai fi implementate măsuri se ridicare a restricțiilor și că situația medicală va fi atent monitorizată, mai ales că vor apărea noi focare .

„În perioada care urmează, vom avea focare și nu este exclus să apară focare, poate că la nivel național o să stăm bine, dar apar focare, cum a fost cel de la Suceava și acolo trebuie să poți să iei o măsură punctulă și cred că se pot găsi pârghii administrative”, a explicat Alexandru Rafila la digi24.ro.

Citeste si: Adrian Streinu-Cercel, declarații despre pandemia de coronavirus: „O să vă spun un lucru care o să vă șocheze”

„Eu nu pot să fac o recomandare decât după ce mă voi documenta foarte bine”

Citeste si: Amenzi de 50.000 de euro pentru cei care nu poartă mască în public. Cei mai vizați sunt...


Profesorul Alexandru Rafila consideră că măsurile de ridicare a restricțiilor trebuie documentate temeinic, iar inspectoratele școlare au nevoie de ”ghiduri de îndrumare” în ceea ce privește reluarea cursurilor, pentru ca riscul infecției să fie diminuat.

În plus, implicațiile pot fi nebănuite, avertizează Alexandru Rafila, copiii făcând forme mai ușoare ale infecției cu noul coronavirus, dar există riscul ca aceștia să își infecteze familiile.

„Ne gândim să facem niște ghiduri, care să îndrume inspectoratele școlare sau universitățile, încât să se diminueze riscul de transmitere”, a spus Rafila. În ceea ce-i privește pe copiii mai mici, în cazul lor utilizarea măștilor o să fie dificilă, pentru că ei nu înțeleg din ce cauză trebuie ținute.

În cazul lor, autoritățile române se vor uita ce fac și alte țări, mai ales că România are un decalaj în privința epidemiei. Eu nu pot să fac o recomandare decât după ce mă voi documenta foarte bine și stăm de vorbă într-un comitet de lucru, pentru că altfel, o decizie care nu este fundamentată poate avea implicații nebănuite și ele nu sunt legate neapărat de pericolul îmbolnăvirii copiilor, pentru că ei fac forme ușoare, dar copilul poate transmite boala membrilor familiei.

Eu aș începe cu universitățile, eventual cu liceele și în faza a doua să introducem posibilitatea repornirii la gimnazial și primară. Elementul esential o să fie numărul de elevi din clasă. E bine să nu depășim numărul de 15 elevi, ca să permitem spațierea lor în clasă”, a mai spus Alexandru Rafila.


Abonează-te pe

Citește și:

Alexandru Rafila, anunț important despre redeschiderea școlilor și ridicarea restricțiilor

Tragedie la Casa Regală! Meghan Markle a pierdut copilul

Fiica Andreei Berecleanu pozează ca fotomodel în carantină! Vezi cele mai tari fotografii cu frumoasa Eva!

Adrian Streinu-Cercel, declarații despre pandemia de coronavirus: „O să vă spun un lucru care o să vă șocheze”

Nelu Tătaru a făcut anunțul mult așteptat. Ce a spus ministrul despre vârful epidemiei de coronavirus

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic joi, 26 noiembrie 2020. Nativii zodiei Balanță sunt într-o etapă foarte bună a vieții lor!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri