Mousse de ciocolată. Cum faci un mousse de ciocolată bogat în fibre fără ouă, lapte şi făină


Mousse de ciocolată. Reţetă fibre fără ouă, lapte şi făină. Desert delicios şi sănătos.

Reteta de astazi este un mousse de ciocolata bogat in fibre care se face fara oua, faina sau zahar. Partea frumoasa in a gati este ca poti sa inlocuiesti unele ingrediente cu altele si sa ai acelasi rezultat doar ca de 10 ori mai sanatos.

Citeste si: Prăjitură cu ciocolată şi cafea – un desert aromat, cremos şi rafinat

Ai nevoie de:

Citeste si: Tort-ecler cu banane si glazura in doar 15 minute! Este fara coacere

2 avocado coapte
jumatate de ceasca de cacao organica
jumatate de ceasca de lapte de cocos
o lingura de miere
2 linguri de extract de vanilie
1 lingura de scortisoara

Citeste si: Prajitura Regina Maria: reteta veche din caietele strabunicelor

Combina toate ingredientele pana iese o pasta delicioasa si serveste in cescute de ceai, scrie culinar.bzi.

Prăjitură cu ciocolată şi cafea – un desert aromat, cremos şi rafinat

Prăjitură cu ciocolată şi cafea – un desert aromat, cremos şi rafinat

Citeste si: Tortul "Visul vietii" — O prajitura care se face in numai jumatate de ora

Pentru blatul cu nuci si ciocolata:

200 gr de unt moale;
140 gr de zahar;
4 oua;
100 gr de nuci maruntite;
150 gr de ciocolata neagra.

Pentru blatul mousse de ciocolata cu lapte:

300 gr de ciocolata cu lapte;
400 ml de smantana pentru frisca (300 ml + 100 ml).

Citeste si: Minciunele pufoase, delicioase şi uşor de făcut

Pentru blatul mousse de cafea cu mascarpone:

280 ml de smantana pentru frisca;
100 gr de ciocolata alba, maruntita;
280 gr de crema de branza mascarpone;
3 linguri de cafea solubila dizolvata in 2 linguri de apa fierbinte.

Citeste si: Tort cu mousse de halva! Delicios şi rapid de făcut

Pentru glazura ganache de ciocolata si cafea:

200 gr de ciocolata neagra maruntita;
200 ml de smantana pentru frisca;
1 lingura de cafea solubila.

Mod de preparare:

Pregatiti baltul cu nuci si ciocolata. Amestecati intr-un vas mare untul si zaharul. Apoi incorporati ouale. Nu trebuie batute, doar amestecati ingredientele pana obtineti o compozitie omogena. Topiti ciocolata in cuptorul cu microunde. Lasati-o sa se racoreasca putin, apoi adaugati-o in compozitia de unt si oua, amestecati pana la omogenizare. Adaugati nucile si amestecati bine.

 

DISTRIBUIE
acest articol


Beauty

Margareta Paslaru VEDETA serii la un eveniment monden. Arata incredibil la 75 de ani si a intors toate privirile

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri

Setări confidențialitate