Mousse de ciocolată. Reţetă fibre fără ouă, lapte şi făină. Desert delicios şi sănătos.
In articol:
Reteta de astazi este un mousse de ciocolata bogat in fibre care se face fara oua, faina sau zahar. Partea frumoasa in a gati este ca poti sa inlocuiesti unele ingrediente cu altele si sa ai acelasi rezultat doar ca de 10 ori mai sanatos.
Citeste si: Prăjitură cu ciocolată şi cafea – un desert aromat, cremos şi rafinat
Ai nevoie de:
Citeste si: Tort-ecler cu banane si glazura in doar 15 minute! Este fara coacere
2 avocado coapte
jumatate de ceasca de cacao organica
jumatate de ceasca de lapte de cocos
o lingura de miere
2 linguri de extract de vanilie
1 lingura de scortisoara
Citeste si: Prajitura Regina Maria: reteta veche din caietele strabunicelor
Combina toate ingredientele pana iese o pasta delicioasa si serveste in cescute de ceai, scrie culinar.bzi.
Prăjitură cu ciocolată şi cafea – un desert aromat, cremos şi rafinat
Prăjitură cu ciocolată şi cafea – un desert aromat, cremos şi rafinat
Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament
Citeste si: Tortul "Visul vietii" — O prajitura care se face in numai jumatate de ora
Pentru blatul cu nuci si ciocolata:
200 gr de unt moale;
140 gr de zahar;
4 oua;
100 gr de nuci maruntite;
150 gr de ciocolata neagra.
Pentru blatul mousse de ciocolata cu lapte:
300 gr de ciocolata cu lapte;
400 ml de smantana pentru frisca (300 ml+ 100 ml).
Citeste si: Minciunele pufoase, delicioase şi uşor de făcut
Pentru blatul mousse de cafea cu mascarpone:
280 ml de smantana pentru frisca;
100 gr de ciocolata alba, maruntita;
280 gr de crema de branza mascarpone;
3 linguri de cafea solubila dizolvata in 2 linguri de apa fierbinte.
Citeste si: Tort cu mousse de halva! Delicios şi rapid de făcut
Pentru glazura ganache de ciocolata si cafea:
200 gr de ciocolata neagra maruntita;
200 ml de smantana pentru frisca;
1 lingura de cafea solubila.
Mod de preparare:
Pregatiti baltul cu nuci si ciocolata. Amestecati intr-un vas mare untul si zaharul. Apoi incorporati ouale. Nu trebuie batute, doar amestecati ingredientele pana obtineti o compozitie omogena. Topiti ciocolata in cuptorul cu microunde. Lasati-o sa se racoreasca putin, apoi adaugati-o in compozitia de unt si oua, amestecati pana la omogenizare. Adaugati nucile si amestecati bine.