„Mintea alergătorului de cursă lungă” - poveşti care salvează spuse de ultra-maratonistul Andrei Gligor pentru cauza copiilor cu autism


„Mintea alergătorului de cursă lungă” - poveşti care salvează spuse de ultra-maratonistul Andrei Gligor pentru cauza copiilor cu autism

ATCA (Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată) vă invită la „Poveşti care salvează: Mintea alergătorului de cursă lungă”  al căror protagonist este ultra-maratonistul Andrei Gligor. Evenimentul caritabil, care este dedicat copiilor cu autism aflaţi în programe terapeutice în centrele ATCA, va avea loc pe 18 decembrie la Journey Pub Bucureşti( https://www.facebook.com/events/1412328858875854/).

Întâlnirea cu alergătorul de anduranţă îşi propune să inspire publicul prin împărtăşirea experienţelor extreme prin care acesta a trecut până acum în proiectul său CaliVita 7Deserts.

În cadrul acestuia, sportivul Andrei Gligor şi-a propus să alerge la 7 din cele mai dificile curse din lume (câte una pe fiecare continent). Din 2017 până în 2019 Andrei va fi alergat aproape 2045 km, cursele începând în Namibia şi terminându-se în Australia.

În calitate de ambasador al cauzei ATCA care susţine recuperarea copiilor cu autism, Andrei va povesti cât de importantă este puterea mentală a alergătorului de cursă lungă şi cum aceasta poate fi antrenată şi dezvoltată pentru atingerea scopurilor personale şi depăşirea propriilor limite.

Într-o manieră similară, terapiile cu copiii care suferă de tulburări de autism presupun exerciţii recurente pentru întărirea comportamentelor benefice pentru cei mici, fiind astfel modelate conexiunile neuronale ale acestora în vederea adaptării la mediul social de zi cu zi.

Pe lângă cauza ATCA, căreia i s-a alăturat în 2017, alergătorul încearcă prin acest efort personal să tragă un semnal de alarmă privind deşertificarea sudului Romaniei pentru Pădurea Copiilor.

"Viaţa este o călătorie frumoasă către o destinaţie necunoscută, cu multe suişuri şi coborâşuri, cu momente de bucurie, dar şi cu unele în care ţi-ai dori să renunţi. Şi de multe ori suntem tentaţi să facem asta, să alegem calea mai uşoară. De multe ori ne gândim doar la noi şi la ceea ce ne face pe noi fericiţi. Dacă însă pentru o clipă ne scoatem pe noi din ecuaţie şi ne gândim şi la binele celorlalţi, totul se schimbă.

Şi atunci ne vom simţi cu adevarat împliniţi. În ultimii ani şapte ani am ales să pun pasiunea mea pentru alergare în beneficiul unor oameni frumoşi care fac bine altor oameni frumoşi. Am strâns în tot acest timp multe poveşti despre alergare în condiţii extreme, limite, durere, bucurie, fericire, pe care vreau să le împărtăşesc cu voi. Şi pentru că într-adevăr călătoria contează mai mult decat destinaţia, nu puteam alege un loc mai potrivit decât Journey Pub.
Vă aştept luni, 18 decembrie, începând cu ora 19:00 la o călătorie în jurul lumii",
a declarat Andrei Gligor.

"Sunt o persoană care aleargă pentru bine, iar de această dată am ales cauza copiilor cu autism din centrele ATCA pentru care vreau să atrag atenţia asupra izolării, care în cazul lor nu este autoimpusă, la care sunt condamnaţi dacă nu beneficiază de tratament. De aceea, transform kilometrii din cursele viitoare în ore de terapie pentru aceştia", adaugă Andrei Gligor.

Intrarea la eveniment este liberă, iar persoanele prezente pot obţine, contra cost, cu titlu de donaţie, autografe ale lui Andrei Gligor şi nisip din deşerturile pe unde acesta a alergat sau pot face direct donaţii a căror cotravaloare va fi redirecţionată către programele de terapie pentru cei 139 de copii cu tulburări din spectrul autist aflaţi în grija ATCA.ATCA (Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată) vă invită la „Poveşti care salvează: Mintea alergătorului de cursă lungă”  al căror protagonist este ultra-maratonistul Andrei Gligor. Evenimentul caritabil, care este dedicat copiilor cu autism aflaţi în programe terapeutice în centrele ATCA, va avea loc pe 18 decembrie la Journey Pub Bucureşti( https://www.facebook.com/events/1412328858875854/).

Întâlnirea cu alergătorul de anduranţă îşi propune să inspire publicul prin împărtăşirea experienţelor extreme prin care acesta a trecut până acum în proiectul său CaliVita 7Deserts. În cadrul acestuia, sportivul Andrei Gligor şi-a propus să alerge la 7 din cele mai dificile curse din lume (câte una pe fiecare continent). Din 2017 până în 2019 Andrei va fi alergat aproape 2045 km, cursele începând în Namibia şi terminându-se în Australia.

În calitate de ambasador al cauzei ATCA care susţine recuperarea copiilor cu autism, Andrei va povesti cât de importantă este puterea mentală a alergătorului de cursă lungă şi cum aceasta poate fi antrenată şi dezvoltată pentru atingerea scopurilor personale şi depăşirea propriilor limite. Într-o manieră similară, terapiile cu copiii care suferă de tulburări de autism presupun exerciţii recurente pentru întărirea comportamentelor benefice pentru cei mici, fiind astfel modelate conexiunile neuronale ale acestora în vederea adaptării la mediul social de zi cu zi.

Pe lângă cauza ATCA, căreia i s-a alăturat în 2017, alergătorul încearcă prin acest efort personal să tragă un semnal de alarmă privind deşertificarea sudului Romaniei pentru Pădurea Copiilor.

"Viaţa este o călătorie frumoasă către o destinaţie necunoscută, cu multe suişuri şi coborâşuri, cu momente de bucurie, dar şi cu unele în care ţi-ai dori să renunţi. Şi de multe ori suntem tentaţi să facem asta, să alegem calea mai uşoară. De multe ori ne gândim doar la noi şi la ceea ce ne face pe noi fericiţi. Dacă însă pentru o clipă ne scoatem pe noi din ecuaţie şi ne gândim şi la binele celorlalţi, totul se schimbă. Şi atunci ne vom simţi cu adevarat împliniţi. În ultimii ani şapte ani am ales să pun pasiunea mea pentru alergare în beneficiul unor oameni frumoşi care fac bine altor oameni frumoşi. Am strâns în tot acest timp multe poveşti despre alergare în condiţii extreme, limite, durere, bucurie, fericire, pe care vreau să le împărtăşesc cu voi. Şi pentru că într-adevăr călătoria contează mai mult decat destinaţia, nu puteam alege un loc mai potrivit decât Journey Pub. Vă aştept luni, 18 decembrie, începând cu ora 19:00 la o călătorie în jurul lumii", a declarat Andrei Gligor.

"Sunt o persoană care aleargă pentru bine, iar de această dată am ales cauza copiilor cu autism din centrele ATCA pentru care vreau să atrag atenţia asupra izolării, care în cazul lor nu este autoimpusă, la care sunt condamnaţi dacă nu beneficiază de tratament. De aceea, transform kilometrii din cursele viitoare în ore de terapie pentru aceştia", adaugă Andrei Gligor.

Intrarea la eveniment este liberă, iar persoanele prezente pot obţine, contra cost, cu titlu de donaţie, autografe ale lui Andrei Gligor şi nisip din deşerturile pe unde acesta a alergat sau pot face direct donaţii a căror cotravaloare va fi redirecţionată către programele de terapie pentru cei 139 de copii cu tulburări din spectrul autist aflaţi în grija ATCA.  


Abonează-te pe

Citește și:

Povestea incredibila de iubire dintre Regele Mihai si Regina Ana - cea mai lunga poveste de dragoste pe care a avut-o Casa Regala a Romaniei

Rona Hartner a RUPT TĂCEREA! De ce DIVORȚEAZĂ de soțul francez

Aceasta este zodia care va avea un final de an poveste - 2017 se incheie in forta pentru ea

Aseara, in Prime Time, romanii au ales Kanal D si frumoasa poveste de dragoste intre Faruk si Sureyya

Horoscop. Mercur intra in Scorpion, doua zodii incep o poveste de dragoste interzisa

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic marți, 18 mai 2021. O zodie amână întâlniri pe plan profesional!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri