Povestea incredibila de iubire dintre Regele Mihai si Regina Ana - cea mai lunga poveste de dragoste pe care a avut-o Casa Regala a Romaniei


Povestea incredibila de iubire dintre Regele Mihai si Regina Ana - cea mai lunga poveste de dragoste pe care a avut-o Casa Regala a Romaniei

"Mihai I a fost fermecat de privirea pătrunzătoare şi de zâmbetul Anei". Destinul lui Mihai I în exil avea să o poarte pe Ana de la o fermă din Hertfordshire la o viaţă nobilă în zona rurală,departe de lume,în Elveţia.

Destinul lui Mihai I avea să o poarte şi pe Ana de la o fermă din Hertfordshire la o viaţă nobilă în zona rurală, departe de lume, în Elveţia. Ana a fost regina unei ţări a cărei limbă nu o vorbea. Principesa Ana n-a putut călca pe pământ românesc până la vârsta de 70 de ani.

Soţia regelui exilat Mihai I era înrudită cu majoritatea familiilor regale din Europa.

A trăit însă cu simplitate şi demnitate alături de regele care fusese deposedat de drepturile şi obligaţiile ce-i reveneau prin naştere.

Cuplul regal a apărut din nou în public după căderea regimului comunist în 1989. Regele Mihai I şi Regina Ana au format cel mai longeviv cuplu regal din istoria României.

Ana de Bourbon-Parma l-a cunoscut pe Regele Mihai în noiembrie 1948, la hotelul Claridge’s din Londra, la o recepţie organizată după nunta Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu locotenentul Philip Mountbatten.

“L-am cunoscut pe Mihai la vărul meu, Jean de Luxemburg, care dădea un dineu la ambasada Luxemburgului de la Londra. Cum nu ieşisem de multă vreme din armată, în loc să fac o reverenţă, am luat poziţie de drepţi şi l-am salutat lovind călcâiele ca un soldat! M-am simţit atât de umilită de mine însămi, încât am ieşit imediat”, afirma Regina într-un interviu acordat TVR în 2008.

Citeste continuarea pe pagina 2 >>>


Abonează-te pe

Citește și:

Regele Mihai a murit! Ultimele imagini cu majestatea sa sunt din urma cu aproape doi ani

Rona Hartner a RUPT TĂCEREA! De ce DIVORȚEAZĂ de soțul francez

Reteta de lichior de banane a lui Mihai Voropchievici

Mihai Voropchievici: Un obiect din aur cumparat sau primit cadou iti aduce ghinion. Cum il purifici

Mihai Voropchievici, previziuni cu ajutorul Gromovnicului din batranii. Cum o sa fie vremea de Craciun

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: cine este Daniela Iliescu, iubita lui Culiță Sterp | naștere, nume real, vârstă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri