Povestea incredibila de iubire dintre Regele Mihai si Regina Ana - cea mai lunga poveste de dragoste pe care a avut-o Casa Regala a Romaniei


"Mihai I a fost fermecat de privirea pătrunzătoare şi de zâmbetul Anei". Destinul lui Mihai I în exil avea să o poarte pe Ana de la o fermă din Hertfordshire la o viaţă nobilă în zona rurală,departe de lume,în Elveţia.

Destinul lui Mihai I avea să o poarte şi pe Ana de la o fermă din Hertfordshire la o viaţă nobilă în zona rurală, departe de lume, în Elveţia. Ana a fost regina unei ţări a cărei limbă nu o vorbea. Principesa Ana n-a putut călca pe pământ românesc până la vârsta de 70 de ani.

Soţia regelui exilat Mihai I era înrudită cu majoritatea familiilor regale din Europa. A trăit însă cu simplitate şi demnitate alături de regele care fusese deposedat de drepturile şi obligaţiile ce-i reveneau prin naştere.

Cuplul regal a apărut din nou în public după căderea regimului comunist în 1989. Regele Mihai I şi Regina Ana au format cel mai longeviv cuplu regal din istoria României.

Ana de Bourbon-Parma l-a cunoscut pe Regele Mihai în noiembrie 1948, la hotelul Claridge’s din Londra, la o recepţie organizată după nunta Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu locotenentul Philip Mountbatten.

“L-am cunoscut pe Mihai la vărul meu, Jean de Luxemburg, care dădea un dineu la ambasada Luxemburgului de la Londra. Cum nu ieşisem de multă vreme din armată, în loc să fac o reverenţă, am luat poziţie de drepţi şi l-am salutat lovind călcâiele ca un soldat! M-am simţit atât de umilită de mine însămi, încât am ieşit imediat”, afirma Regina într-un interviu acordat TVR în 2008.

Citeste continuarea pe pagina 2 >>>


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

George Burcea, primele declarații despre divorțul de Andreea Bălan: „Verigheta lipsește din ianuarie...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri