Ministerul Educației vine cu soluții pentru încheierea mediilor școlare din semestrul 1


Autoritățile vin cu propuneri pentru ca aproximativ 65.000 de elevi să nu rămână fără note în semestrul 1, din cauza pandemiei de COVID-19.


In articol:

Din cauza pandemiei de coronavirus, de patru ori mai mulți elevi riscă să rămână fără medii neîncheiate în semestrul 1. Cu toate acestea, Ministerul Educației vine cu soluții pentru această problemă.

Propuneri pentru încheierea mediilor pe semestrul 1

Autoritățile susțin că profesorii vor trebui să conceapă planuri personalizare pentru pentru fiecare materie, pentru a se putea recupera din timpul pierdut. De asemenea, elevii vor avea mediile încheiate chiar și cu două note iar termenul de închidere a situației școlare se prelungește.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: „Orice scenariu este..."

ministerul educatiei solutii semestrul 1
elevii vor avea mediile încheiate în semestrul 1, conform ministerului educației[Sursa foto: PixaBay]

Soluțiile Ministerului Educației pentru ca elevii să aibă mediile încheiate în perioada următoare sunt următoarele: cadrele didactice vor trebui să desfășoare activități suplimentare pe parcursul semestrului II, prelungirea pentru închiderea mediilor va fi prelungită și în

semestrul al II-lea, elevii vor avea mediile încheiate chiar și cu două note, indiferent câte ore au alocat săptămânal fiecărei materii.

Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor

„Printre cele 7.203 școli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de nici un fel de acțiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acțiuni remediale într-o măsură mai mare sau mai mică.

Am căzut de acord că trebuie făcute față în față. Acțiunile remediale trebuie făcute peste programul  specific clasei aferent semestrului 2. Deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Pot însemna și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă, dar vom vedea care e disponibilitatea în funcție de specificul fiecărei școli”, a declarat ministrul.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: "Cu toții ne dorim..."

solutii medii incheiate ministerul educatiei
elevii vor reuși să treacă peste semestrul 1 cu mediile încheiate[Sursa foto: PixaBay]

Planurile de redeschidere a școlilor sunt în stadiul de evaluare, se discută ce fel de clase se vor deschide, sunt mai multe scenarii posibile, fie de afterschool, creșă, ciclu primar, fie de clase mai mari. Dar nu pot să vă dau un răspuns în acest moment pentru că ceea ce se întâmplă în următoarele două săptămâni va duce la decizia redeschiderii sau menținerii închise a școlilor în data de 8 februarie. Ceea ce suntem conștienți e că situația de școală online nu e de cea mai bună calitate, din acest motiv profesorii au fost incluși în grupa prioritară de vaccinare, tocmai ca să protejăm această categorie, dar vom putea să dăm un răspuns pe problema școlii cam peste o săptămână - 10 zile”, a declarat Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

 

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Educației anunță sancțiuni după ce mai mulți profesori au participat la un seminar de numerologie

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

Ministrul Educației, anunț important despre școala online!

Klaus Iohannis, despre redeschiderea școlilor: "Sigur, recomandările sunt..."

Ludovic Orban, despre decizia de a nu închide after-school-urile și creșele: „Din informațiile pe care le avem...”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

CITEȘTE: Cât timp se fierbe BROCCOLI. Beneficiile consumului de broccoli

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri