Mic dejun bogat in fibre! Incearca reteta incredibila a lui Carmen Bruma!

Mic dejun bogat in fibre! Incearca reteta incredibila a lui Carmen Bruma!

Pe langa mesele regulate, alimentatia echilibrata, hidratarea corecta si controlul stresului este important sa mancam 30-35 grame de fibre, solubile si insolubile pe zi.

 

Iata o reteta simpla de mic dejun bogat in fibre, satios, energizant si usor de preparat.
INGREDIENTE PT MIC DEJUN BOGAT IN FIBRE
• 300 ml lapte de migdale
• 2 linguri fulgi de ovaz
• 1 lingura seminte de chia
• 10 prune uscate taiate marunt
• scortisoara dupa gust
• 1 lingurita de ciocolata rasa cu 80% cacao- contine fibre
Laptele de migdale se gaseste in magazine, dar cel mai sigur e sa-l faceti acasa.
Pentru 300 ml lapte de migdale folosesc 80-100 g migdale, 400 ml apa plata si storcatorul prin presare la rece echipat cu sita pentru suc.
Migdalele se lasa la inmuiat cateva ore si apoi se pun in presa la rece, alternand cu apa plata. Pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2-3 ori, adaugandu-se in continuare apa. Laptele va iesi destul de gras si nu aveti nevoie de punga pentru strecurat ca atunci cand faceti laptele la blender.
Dupa ce e gata laptele, puneti-l intr-un bol, adaugati fulgii de ovaz, semintele de chia, prunele taiate cubulete, scortisoara si ciocolata neagra. Asteptati pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa, de budinca si apoi mancati-l cu placere.
Sursa: Carmen-Bruma.ro

Iata o reteta simpla de mic dejun bogat in fibre, satios, energizant si usor de preparat.

INGREDIENTE PT MIC DEJUN BOGAT IN FIBRE

• 300 ml lapte de migdale
• 2 linguri fulgi de ovaz
• 1 lingura seminte de chia
• 10 prune uscate taiate marunt
• scortisoara dupa gust
• 1 lingurita de ciocolata rasa cu 80% cacao- contine fibre

Laptele

de migdale se gaseste in magazine, dar cel mai sigur e sa-l faceti acasa.

Pentru 300 ml lapte de migdale folosesc 80-100 g migdale, 400 ml apa plata si storcatorul prin presare la rece echipat cu sita pentru suc. Migdalele se lasa la inmuiat cateva ore si apoi se pun in presa la rece, alternand cu apa plata. Pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2-3 ori, adaugandu-se in continuare apa. Laptele va iesi destul de gras si nu aveti nevoie de punga pentru strecurat ca atunci cand faceti laptele la blender.

Dupa ce e gata laptele, puneti-l intr-un bol, adaugati fulgii de ovaz, semintele de chia, prunele taiate cubulete, scortisoara si ciocolata neagra. Asteptati pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa, de budinca si apoi mancati-l cu placere.

Sursa: Carmen-Bruma.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Saveta Bogdan a rămas fără cuvinte atunci când a văzut cât i-a venit factura la curent. Ce le transmite artista autorităților: “În acest moment nu am bani.”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Două cazuri diferite, dar cu un final tragic: "Ne-a străfulgerat pe toţi". Marco a fost găsit mort după un majorat, iar Andreea Cuciuc a murit după Balul Bobocilor. ASEMĂNĂRILE dintre cele două situații sunt îngrijorătoare și dureroase

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Hande Erçel iubește din nou: „Este o situație foarte nouă!” Iată cine este chipeșul bărbat care i-a furat inima celebrei actrițe

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul