Mare atenţie! Nu vă mai salutaţi aşa, pe vreme de pandemie de coronavirus. Avertismentul OMS


Mare atenţie! Nu vă mai salutaţi aşa, pe vreme de pandemie de coronavirus. Avertismentul OMS

Salutul între persoane pe timp de pandemie s-a schimbat din nou! Organizația Mondială a Sănătății ne avertizează că ne putem îmbolnăvi, dacă nu respectăm toate regulile.


In articol:

Pandemia de coronavirus a dat peste cap întreaga planetă, iar relațiile dintre oameni au avut foarte mult de suferit. Chiar și banalul salut între două sau mai multe persoane ne poate pune în pericol sănătatea. Știm deja că nu ne mai putem pupa pe obraji sau nu este în regulă să dăm mâna cu altcineva, dar mai nou, OMS a transmis și alte reguli pe timp de pandemie. 

Salutul cu cotul, nerecomandat de către OMS 

Din cauza pandemiei, multe persoane au început să se salute cu cotul, atunci când se văd. Este deja o practică destul de des întâlnită chiar și între șefii de state, între sportivi sau între diferite personalități mondiale. 

Această metodă a luat amploare după ce Organizația Mondială a Sănătății a transmis clar că strângerea de mână sau pupatul pe obraji poate duce la infectarea cu noul coronavirus.

Se pare însă că nici salutul cu cotul nu este recomandat. Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a afirmat că în acest fel ne putem îmbolnăvi la fel de repede. 

Explicația este foarte simplă: atunci când te saluți cu cineva atingându-l cu cotul, trebuie să te apropii destul de mult de persoana respectivă. Așadar, riscul de infectare este foate ridicat. 

”Când salutați oamenii, cel mai bine este să evitați să vă atingeți cu coatele, deoarece acest lucru vă face să vă aflați la mai puțin de un metru distanță unul de celălalt.

Mie îmi place să pun o mână pe inimă pentru a saluta persoanele în aceste zile”, a scris Tedros Adhanom Ghebreyesus, pe o rețea de socilaizare. 

Nu mai strănutați în cot!

Imediat după ce pandemia de coronavirus s-a instalat în întreaga lume, oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au transmis mai multe reguli, prin care oamenii se pot proteja. Una dintre acestea a fost ca atunci când vrem să tușim sau să strănutăm, să nu mai ducem mâna la gură. Ideal este să facem acest lucru în pliul cotului. 

De aici putem să tragem foarte clar concluzia că salutul cu cotul nu este chiar cea mai bună variantă, mai ales după ce am tușit sau am strănutat în cot. Mai mult, și profesorul Gaetano Libra, specialist ORL, a tras un semnal de alarmă referitor la strănutatul și tușitul în cot. 

Acesta este de părere că făcând acest lucru, putem împrăștia și mai repede virusul, în condițiile în care cotul este așezat peste tot. În acest fel, putem contamina toate suprafețele din jurul nostru și virusul poate ajunge cu ușurință la nas sau la gură. 

În ceea ce privește numărul de îmbolnăviri la nivel global cu noul coronavirus, veștile nu sunt deloc îmbucurătoare. ”Numărul mediu de cazuri în Europa este mai mare decât primul vârf din martie, iar în octombrie și noiembrie vom avea mai multă mortalitate. Nu am scăpat încă de probleme”, a fost anunțul făcut de Tedros Adhanom Ghebreyesus. 


Abonează-te pe

Citește și:

Greșeli de machiaj care ne îmbătrânesc

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Veste bună pentru cei cu pensii mai mici de 3.000 de lei. Anunț de ultimă oră pentru români

Cum s-a pregătit Tarik Emir Tekin pentru maleficul Selçuk, din serialul "Infidelul"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Ajunsesem de la 116 kg la 59.” Daniel Onoriu, mărturisiri emoționante despre momentul în care a ieșit din comă
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri