Persoanele care consumă în mod obişnuit alimente cu o cantitate scăzută de nutrienţi au un risc mai mare de apariţie a cancerului, spune un studiu foarte complex, recent. Autorii afirmă că mai multe ţări ar trebui să impună acum etichetarea produselor alimentare care să specifice clar valoarea nutritivă.
Pe baza informaţiilor furnizate, oamenii de ştiinţă au calculat legăturile dintre alimentele cu diferite calităţi nutriţionale şi riscul de apariţie a cancerului.
În documentul de studiu Deschasaux şi colegii spun că participanţii care consumau în medie produse alimentare cu o calitate nutriţională mai scăzută, au fost supuşi la risc mai mare de a dezvolta cancer în general.
Mai exact, consumul regulat de alimente cu o calitate nutriţională scăzută a fost asociat cu un risc crescut de cancer colorectal şi cancer al tractului aerodigestiv superior şi a stomacului, precum şi cu cancer pulmonar în cazul bărbaţilor.
Pentru femei, în special, consumul de alimente cu conţinut scăzut de nutrienţi este legat de un risc mai mare de cancer la ficat, precum şi de cancer de sân în postmenopauză.
Principala limitare a studiului a fost analiza datelor care au fost raportate de către participanţi, astfel încât este posibil ca acestea să nu fi fost pe deplin exacte.
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>