Persoanele care consumă în mod obişnuit alimente cu o cantitate scăzută de nutrienţi au un risc mai mare de apariţie a cancerului, spune un studiu foarte complex, recent. Autorii afirmă că mai multe ţări ar trebui să impună acum etichetarea produselor alimentare care să specifice clar valoarea nutritivă.
Profilul nutrienţilor: un sistem adoptat în din ce în ce mai multe ţări
Pentru că au apărut din ce în ce mai multe studii care fac o legătură clară între alimentele lipsite de nutrienţi, dar pline de calorii (alimente procesate, pline cu aditivi) şi apariţia cancerului, anumite ţări au început să ia măsuri de înscriere pe etichete conţinutul nutrienţilor.
Agenţia Britanică pentru Standarde Alimentare şi-a dezvoltat sistemul de profilare a nutrienţilor (FSAm-NPS) ca o modalitate de a se asigura că oamenii sunt în măsură să vadă în mod clar valoarea nutriţională a unui produs alimentar.
Sistemul permite oamenilor să facă alegeri dietetice în cunoştinţă de cauză şi să poată diferenţia alimentele sănătoase de cele mai puţin sănătoase sau fără beneficii.
Sisteme similare de etichetare a alimentelor au fost de asemenea adoptate şi de Franţa şi mai recent de Belgia.
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>