Mâncăruri sfinte şi sănătoase de post, direct din chiliile mănăstireşti


Nu sunt puţine cazurile de români care ajung la urgenţă în timpul postului principalul motiv fiind faptul că nu îşi asigură suficiente vitamine şi minerale din alimentaţia restrictivă specifică acestei perioade.

O altă zeamă delicioasă este supa cremă de conopidă, o bunătate ce merită savurată în fiecare zi, nu doar în post. Pentru a face această supă acasă, aveţi nevoie de: o conopidă medie, o rădăcină de pătrunjel, un morcov, o ceapă, trei cartofi, un ardei gras, o legătură de pătrunjel sau mărar, chimen, sare, piper şi o ceaşcă de ulei.

Se prepară astfel: conopida se taie bucăţi si se îndepărtează cotoarele, după care se lasă în apă rece cu sare timp de 15 minute. Legumele se taie cubuleţe şi se pun la fiert într-o oală de 2 l de apă, iar conopida se fierbe separat în altă oală.

Când toate legumele sunt fierte, se strecoară de apă şi se fac piure. Apoi, se mai căleşte puţină ceapă, se adaugă piureul obţinut, condimentele şi se adaugă treptat supa în care au fiert legumele, lăsând încă 15 minute pe foc. La final se pune verdeaţă din belşug.

citeste continuarea aici


Abonează-te pe

Citește și:

Mini gogoşi crocante de post - Te vei îndrăgosti de această reţetă simplă

Se anunță un divorț-bombă!? Ce s-a întâmplat între Andreea Bănică și soțul ei

Nici nu zici că nu are carne! Gustul e foarte bun şi te saturi repede - Lasagna de post

Cornuri de POST cu gem şi nucă, fragede şi pufoase - reţetă super simplă

Testul cu sfecla roşie îţi spune dacă ai probleme de sănătate

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic marți, 19 ianuarie 2021! O zodie pică un examen important!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri