Mâncăruri sfinte şi sănătoase de post, direct din chiliile mănăstireşti


Nu sunt puţine cazurile de români care ajung la urgenţă în timpul postului principalul motiv fiind faptul că nu îşi asigură suficiente vitamine şi minerale din alimentaţia restrictivă specifică acestei perioade.

Nicio masă fără zeamă!

Cam acesta e dictonul după care se ghidează cei din mănăstire. Ciorba e nelipsistă din meniul de primăvară, iar postul Paştelui este un prilej nemaipomenit de a detoxifia corpul prin acţiunea numeroaselor legume şi verdeţuri din grădina mănăstirească.

Cartofii, ciupercile, fasolea verde, urzicile, sfecla, loboda, ştevia...acestea sunt doar câteva din ingrediente-cheie folosite în renumitele supe şi ciorbe mănăstireşti.

Secretul acestora constă în călirea tuturor legumelor într-o tigaie încăpătoare, după care se toarnă apă cât să le acopere, sare după gust, borş făcut în chilie şi multă verdeaţă (mărar, pătrunjel, leuştean, cimbru etc.) pentru a încânta receptorii olfactivi şi pentru a bucura privirea cu un verde sănătos de primăvară.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 


Abonează-te pe

Citește și:

Mini gogoşi crocante de post - Te vei îndrăgosti de această reţetă simplă

Se anunță un divorț-bombă!? Ce s-a întâmplat între Andreea Bănică și soțul ei

Nici nu zici că nu are carne! Gustul e foarte bun şi te saturi repede - Lasagna de post

Cornuri de POST cu gem şi nucă, fragede şi pufoase - reţetă super simplă

Testul cu sfecla roşie îţi spune dacă ai probleme de sănătate

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic luni, 18 ianuarie 2021! O zodie poate face alegeri greșite în privința banilor!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri