Din nefericire, prețurile au crescut destul de mult în ultima perioadă și mulți români încearcă să găsească soluții cât mai ieftine, atunci când vine vorba de alimentația de zi cu zi. Află din acest articol care sunt mâncărurile sub 10 lei, dar și rețete simple, pe care trebuie să le încerci!
Ce poți să mănânci cu 10 lei
Citește și: Gulaș de vită cu cartofi la ceaun, rețeta Annei Lesko. „Ce culoare frumoasă a căpătat!”
Citește și: Ruladă cu căpșune. Un desert ușor, fin și aromat!
Majoritatea românilor țin cont de prețuri, atunci când merg la cumpărături. Este important să mâncăm alimente sănătoase, dar și să facem economii, pentru a putea investi în diferite alte aspecte din viața noastră. Chiar și cu un buget redus, este posibil să prepari mâncăruri sănătoase și sățioase. O persoană se poate descurca cu 10 lei, pentru a își prepara o masă delicioasă.
Ce mâncăruri poți să faci rapid și ieftin
Pentru rețete accesibile este bine să optezi pentru ingrediente de bază, care oferă sațietate, cum ar fi cartofii, fasolea, pastele și orezul.
Rețete simple și gustoase pe care merită să le încerci
Un adult are o mulțime de cheltuieli pe care trebuie să le achite din salariul său, fie că vorbim de cheltuielile lunare sau cele ce vin la mai mult timp. În momentul în care trebuie să achiți chiria, facturile, benzina, asigurarea la mașină și multe altele ce țin de strictul necesar, este important să îți rămână bani și pentru mâncare sau diferite alte activități. În momentul când apar copiii, responsabilitățile,nevoile, dar și cheltuielile cresc. De aceea, îți prezentăm câteva rețete simple și gustoase, pe care merită să le încerci nu doar pentru gust, ci și pentru faptul că vor costa sub 10 lei.
Mămăligă cu brânză și smântână
Acest preparat este nu doar ieftin, ci și sățios și gustos. Nu degeaba este atât de populară la noi în țară. Mămăliga cu brânză și smântână este o opțiune ideală, pentru atunci când te grăbești, dar vrei să economisești și bani. Tot ce trebuie să faci este să fierbi apa cu sare, să adaugi mălaiul treptat, amestecând constant. După ce mămăliga este gata, servește-o cu brânză rasă și smântână.
Paste aglio olio e peperoncino
O rețetă populară în Italia este cea de paste aglio olio e peperoncino. Sunt foarte ușor de făcut și necesită doar câteva ingrediente. După ce ai fiert pastele, călește puțin usturoi tăiat fin în ulei de măsline. Când pastele sunt gata, scurge-le și adaugă-le peste usturoiul călit. Amestecă bine și asezonează cu sare, piper și pătrunjel tocat.
Citește și: Trupa PINDU, implicată într-un ACCIDENT GRAV! Doi membri ai formației au ajuns la spital- kanald.ro
Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro
Supă cremă de legume
O supă cremă de legume este ușor de preparat, consistentă și plină de vitamine. Este recomandat să te folosești de legumele de sezon, pentru a plăti cât mai puțin. Tot ce trebuie să faci este să tai legumele pe care le-ai ales, să le pui la fiert cu sare, iar apoi să le mixezi cu blenderul până obții o consistență cremoasă. De asemenea, poți face crutoane din pâine prăjită.
Bruschete cu roșii și busuioc
Bruschetele sunt ideale pentru micul dejun, dar și pentru cină. Mai mult, sunt aromate și foarte accesibile. Ai nevoie doar de 2 felii de pâine, o roșie, câteva frunze de busuioc, un cățel de usturoi, sare, piper, puțin ulei de măsline.: Prăjește feliile de pâine și freacă-le cu usturoiul. Taie roșia cubulețe, adaugă busuioc tocat, sare, piper și puțin ulei de măsline. Pune amestecul de roșii peste pâine și servește imediat.