Nou anunț de la MAI despre domiciliul declarat în buletin! Ce vor face milioanele de chiriași care nu pot dovedi că locuiesc la adresa din buletin


Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au venit cu noi precizări în legătură cu proiectul de lege care vizează domiciliul declarat în buletin!


In articol:

Proiectul propus de Ministerul Afacerilor Interne, care vizează domiciliul declarat în buletin, a stârnit un val de reacții din partea cetățenilor! Mulți dintre ei au amenințat, în mod public, că vor începe protestele, dat fiind faptul că proiectul în cauză arăta că persoanele care nu pot face dovada că locuiesc la adresa din bulletin ar risca să rămână fără acte de identitate, doar ca urmare a verificărilor făcute de polițiști. Ulterior, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au venit cu noi detalii și precizări în legătură cu punctele vizate de proiectul în cauză.

Citeste si: Vești bune pentru românii care locuiesc la bloc! Se dau bani de la stat pentru multe lucrări de renovare

MAI, noi precizări despre domiciliul declarat în buletin

MAI, noi precizări despre domiciliul declarat în buletin

[Sursa foto: dgepmb.ro]

Nou anunț de la MAI despre domiciliul declarat în buletin!

În urma acestui val de reacții din partea cetățenilor, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au venit cu noi detalii legate de scopul proiectului.

Directorul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date (DEPABD), Cătălin Giulescu, a declarat, în urmă cu scurt timp, faptul că va fi vorba de radierea privind menţiunea domiciliului, nu de anularea cărţii de identitate.

Citeste si: Ministrul Economiei, anunț de ultimă oră! Au început preselecțiile pentru cei 500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii

Nou anunț de la MAI despre domiciliul declarat în buletin

Nou anunț de la MAI despre domiciliul declarat în buletin

[Sursa foto: dgepmb.ro]

Așadar, conform oficialului, mențiunea domiciliului ar urma să fie înscrisă în registrul de evidență a persoanelor, însă aceasta nu va fi luată doar pe baza constatării făcute de un polițist.

„Este cazul să revenim asupra unei menţiuni din proiect, în ceea ce priveşte anularea actului de identitate, nu aceasta a fost intenţia – vorbim de anularea menţiunii de domiciliu. Această menţiune de domiciliu urmează să fie înscrisă doar în registrul naţional de evidenţă e persoanelor.

Având în vedere ultimele elemente relevate, trebuie să spunem că proiectul cuprinde doar principii, nu şi procedura de urmat – în niciun caz această menţiune de anulare a domiciliului nu va fi luată doar pe baza unei constatări a unui poliţist”, a declarat Cătălin Giulescu.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Este oficial! Românii ies la pensie mai devreme în 2022! Care este limita de vârstă pentru femei și pentru bărbați

Un milionar celebru a pus ochii pe Alexia Eram! Cum au fost surprinși la un party

Pensii cu 10% mai mici în luna ianuarie! Peste 300.000 de români sunt vizați

Vești bune pentru pensionari! Ajutorul financiar din ianuarie nu afectează plafonul privind medicamentele compensate

Cristina Șișcanu, jefuită de menajeră: „Am simțit-o că este alunecoasă”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Andreea Tonciu, noi detalii despre părinții ei! Mai divorțează sau nu cei doi: „După 40 de ani de căsătorie...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri